LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

TSH testi

20,00 

Kotikäyttöön tarkoitettu (TSH) kilpirauhasen vajaatoiminnan testi sormenpää verinäytteestä

  • Testi on helppokäyttöinen ja tulos näkyy 5 minuuttissa
  • Nopea ja anonyymi postitoimitus
  • Kohonnut TSH hormonin taso viittaa kilpirauhasen vajaatoimintaan.
  • Jos testin tulos on positiivinen, sinun on aiheellista keskustella asiasta lääkärin kanssa.

Varasto loppu

Kotikäyttöön tarkoitettu TSH testi on seulontatesti auttaa sinua selvittämään onko sinulla kilpirauhasen vajaatoimintaa. Testi mittaa Kilpirauhasen stimuloivan hormonin tasoa veressä ja se reagoi kohonneisiin TSH:n arvoihin, mikä on merkki kilpirauhasen toimintahäiriöstä. Kilpirauhasen toimintahäiriöt ovat melko yleisiä. Kilpirauhasen vajaatoimintaa esiintyy 0,5 % väestöstä ja piilevänä sitä on 2-3%:lla.

TSH, tyrotropiini, on aivolisäkkeen erittämä, kilpirauhastoimintaa kiihdyttävä hormoni. Sen vaikutuksesta kilpirauhanen erittää lisää tyroksiinia (T4), joka valtaosin maksassa muuttuu kaikkien kudosten aineenvaihduntaa kiihdyttäväksi trijodotyroniiniksi (T3). TSH:n puoliintumisaika verenkierrossa on n. 1 tunti. TSH-määritystä käytetään aivolisäkkeen vajaatoiminnan seulontakokeena, mutta mikään seerumin TSH-pitoisuus sinänsä ei oikeuta kliinisiin toimenpiteisiin ryhtymistä eikä niistä pidättäytymistä. Keskeinen TSH-eritystä vähentävä tekijä on korkea kilpirauhashormonien taso, mutta myös esim. raskaus ja seerumin lipiditasot vaikuttavat nekin TSH-eritykseen. Normaaleilla aikuisilla TSH-pitoisuus on välillä 0.5 – 5 µIU/ml. Yli 5 µIU/ml pitoisuudet viittaavat primaariseen kilpirauhasen vajaatoimintaan (T4-eritykseen)

Tuotepakkaus sisältää

Testikasetin, kapillaaripipetin, puskuriputken, alkoholipyyhkeen, lansetin, englanninkielisen pakkausselosteen ja suomen/ruotsinkielisen ohjeen. CE merkitty kotikäyttöön

Kilpirauhasen toiminta

Kilpirauhanen säätelee, millä nopeudella elimistö polttaa ravintoa, ja muodostaa tärkeitä hormoneja, jotka säätelevät elimistön aineenvaihduntaa. Kilpirauhashormonin puute hidastaa aineenvaihduntaa, josta seuraa usein  väsymystä, mielentila muutoksia, muistihäiriöitä, paleluherkkyyttä, painonnousua, ummetusta,  sykkeen hidastumista, ihon kuivumista. Kilpirauhasen turpoaminen näkyy usein kaulalle turvonneena  möykkynä. Myös turvotus silmissä, kasvoissa ja säärissä on tavallista. Oireet alkavat hitaasti ja pahenevat hiljalleen ajan myötä.

Kilpirauhasen liikatoimintaa syntyy silloin, kun rauhanen tuottaa liikaa TSH hormoneja (thyroid stimulating hormone). Huom. tämä testi ei tunnisteta yliaktiivista kilpirauhasen toimintaa
Kilpirauhasen vajaatoiminnassa rauhanen ei tuota tarpeeksi TSH hormoneita kehon tarpeisiin. Kun elimistö kaipaa lisää kilpirauhashormoneja, niin TSH kilpirauhashormonituotanto, lisääntyy.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Scroll to Top