LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Suolistotautitesti (Transferrin, FOB)

18,90 

Ulosteveritesti on helppokäyttöinen suolistotaudin osoitustesti.

 • Testi on helppokäyttöinen ja tulos näkyy 5 minuutissa
 • CE-merkitty lääkinnällinen laite ammattilaiskäyttöön
 • Tarkkuus 99,3%
 • Nopea postitoimitus
 • Huom. Normaali toimitus lähetetään kirjeenä, mutta talvella jäätymisriskin takia suosittelemme valitsemaan toimitustavaksi Matkahuollon xxs tai Postin noutopiste paketin

 

Verenvuoto ruuanssulatuskavavassa on merkki suolistosyövästä. Suolistotautitesti havaitsee verenvuodon (transferriinin ja hemoglobiinin) ihmisen ulostenäytteestä.  Testiä käytetään suolistosyövän seulontaan

Suolistosyövän oireet

Suolistosyöpä ei välttämättä oireile ja usein ainoa suolistosyövän oire on näkymätön veri ulosteessa, joka selviää vain testeissä

Suolistosyövän oireita ovat mahakipu, verta ulosteessa, muutokset suoliston toiminnassa, kuten esimerkiksi tihenevä ulostamisen tarve tai tunne siitä, ettei suoli tyhjene kokonaan, väsymys sekä joissain tapauksissa selittämätön painon putoaminen. Alkuvaiheessa  suolistosyöpä voi jäädä huomaamatta, koska se ei yleensä aiheuta ollenkaan oireilua.

Suolistosyövät kehittyvät, kun suolen kudoksen terveet solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Suolistosyöpä ovat Suomen toiseksi yleisin syöpätyyppi niin naisilla kuin miehilläkin. Yleisimpiä suolistosyöpiä ovat paksu- ja peräsuolen syövät

Suolistotaudin testaaminen

Tavalliset, hemoglobiinimääritykseen perustuvat ulosteveritestit eivät havaitse ruuansulatuskanavan yläosan verenvuotoja, sillä Hb (hemoglobiini) hajoaa matkallaan suoliston läpi ulosteeseen. Tämä helppokäyttöinen ulosteveritesti mittaa Hb:n lisäksi myös transferriinia, jonka hajoaminen suolistossa on hidasta. Testi havaitsee siten myös ruuansulatuskanavan alkupään verenvuodot ja antaa tietoa vuotokohdan sijainnista ruuansulatuskanavassa.

Ruuansulatuskanavaltaan terveiltä ihmisiltä ei ulosteesta löydy Hb:a eikä transferriinia. Ulosteveritutkimusta ei pidä suorittaa henkilöltä, joka kärsii vuotavista peräpukamista tai peräaukon haavaumista eikä alle 3 vrk kuukautisvuodon päättymisestä. Ruuansulatuskanavaan haavaumia aiheuttava lääkitys (aspiriini, Primaspan yms) on syytä keskeyttää 2 vrk ennen testiä.

TESTAUSOHJE

Anna testikasetin ja reagenssipullon tasapainottua huonelämpötilaan (15-30 Celcius astetta) ennen testin aloittamista.

 1. Jos mahdollista, ulosta pottaan tai muuhun puhtaaseen, kuivaan astiaan tai mille tahansa alustalle (myös maaperä käy). Jos ulostat WC-pönttöön, sulje ensin vedentulo säiliöön, vedä säiliö tyhjäksi, työntele jäämävesi WC-harjalla mahdollisimman vähiin ja levitä lopun päälle riittävästi WC-paperia, jotta voit tehdä ulosteen sen päälle (ilman, että uloste uppoaa veteen).
 2. Avaa reagenssipullon vihreä korkki ja työnnä korkkiin kiinnitetty näytteenottotikku parin sentin syvyyteen ainakin kolmeen eri kohtaan ulostetta. Upottaessasi tikun ulosteeseen voit pyöräyttää sitä (ei välttämätöntä), mutta älä kauho. Tikkuun tarttuu riittävästi ulostetta aina.
 3. Siirrä tikku takaisin reagenssiputkeen ja kierrä korkki tiiviisti kiinni. Ravistele putkea voimakkaasti n. 20 sekuntia ja anna sen sitten seistä hetki, jotta mahdollinen vaahto laskeutuu.
 4. Avaa testikasetin sisältävä ilmatiiviisti suljettu pussi ja aseta kasetti pöydälle (Tämän voit tehdä myös ensimmäisenä ennen ulostenäytteen ottoa, jos tarkoituksesi on tehdä testi ulostenäytteestä heti). Avaa näytereagenssiputken väritön suukorkki, jolloin putkea voi käyttää sisältämänsä näytteen annosteluvälineenä. Käännä putki pystysuoraan ylösalaisin, aseta sen suu näytekuopan S päälle lähelle kuoppaa ja purista putkesta kolme tippaa (n. 120 µl) ulostenäytelietettä kuoppaan. Vältä ilmakuplien syntyä/pääsyä näytekuoppaan. Käännä putki takaisin suu ylöspäin, sulje se jälleen tiiviisti värittömällä korkilla ja aseta sivuun.
 5. Katso aika kellosta ja anna näytteen rauhassa imeytyä kasetin suorakaiteen muotoisen testi-ikkunan läpi, kunnes tausta jälleen vaalenee ja C-vyöhyke näkyy selvänä.
 6. Lue tulos 5 min kuluttua näytteen tiputtamisesta S-kuoppaan (ei enää yli 10 min kuluttua) ja tulkitse se seuraavasti:
 • Tulos on negatiivinen, siis transferriinia ja Hb:a ei kumpaakaan ole todettavaa määrää, jos kasetissa näkyy vain yksi eli kontrolliviiva kohdassa C.
 • Tulos on positiivinen, jos selkeän kontrollivyöhykkeen (C) alapuolella on heikkokin punasävyinen viiva joko Tf-vyöhykkeellä (näyte sisältää ferritiiniä) tai FOB-vyöhykkeellä (näyte sisältää Hb:a) tai molemmilla testivyöhykkeillä (näyte sisältää sekä ferritiiniä että Hb:a).
 • Tulos on mitätön (invalid) ja testi epäonnistunut aina, kun C-viivaa ei näy.

Tämä tuote on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Tuotetta ei ole tarkoitettu tai testattu kotikäyttäjille. Testi on varustettu suomenkielisellä käyttöohjeella. On tärkeätä, että noudattaa ohjeita ja tulkitsee niitä oikein.

Tuotetieto

Maahantuoja: Abcell Oy

Paino 0,02 kg (kilogramma)
Mitat 15 × 10 × 2 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Scroll to Top