LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Sydäninfarkti pikatesti, 10 kpl

69,00 

Pikatesti sydänifarktin selvittämiseksi sormenpääverinäytteestä.

  • CE-merkitty lääkinnällinen laite ammattikäyttöön
  • Testi on varustettu suomenkielisellä käyttöohjeella
  • On tärkeätä, että noudattaa ohjeita ja tulkitsee niitä oikein
  • Testejä ei ole tutkittu kotikäytössä

Saatavuus: Varastossa

Sydäninfarkti voi alkaa yllättäen ilman minkäänlaisia ennakkomerkkejä. Sydäninfarktin tyypillinen oire on äkillinen, yli 20 minuuttia kestävä rintalastan alueelle painottuva, laajalla alueella tuntuva puristava kipu, joka voi säteillä olkavarsiin, leukaperiin ja jopa selkään. Lisäksi voi esiintyä muun muassa hengenahdistusta, voimattomuutta ja pahoinvointia. Sydäninfarkti voi myös johtaa suoraan sydämen kammiovärinään, josta seuraa sydänhalvaus ja usein äkkikuolema.

Sydäninfarkti vapauttaa verenkiertoon myoglobiinia (MYO), kreatiinikinaasia (CK-MB) ja sydänspesifistä troponiini I-proteiinia (cTNI).  Kohonneet myoglobiinipitoisuudet ovat todettavissa verenkierrossa 2-4 tuntia infarktista, saavuttavat maksiminsa 9-12 tunnissa ja palautuvat normaalitasolle 24-36 tunnissa. CK-MB on yksi kreatiinikinaasin kolmesta isoentsyymimuodosta ja osallistuu erityisesti sydänlihaksen aineenvaihduntaan. Sydäninfarktin jälkeen sen pitoisuus veressä kohoaa 3-8 tuntia oireista, saavuttaa maksiminsa 9-30 tunnissa ja palaa perustasolle 48-72 tunnissa. TNI on osa kolmen alayksikön (muut ovat TNT ja TNC) muodostamaa kompleksia, joka tropomyosiinin kanssa säätelee aktomyosiinin kalsiumista riippuvaa ATPaasiaktiivisuutta. Veren TNI-pitoisuus kohoaa 4-6 tunnissa sydänkipujen alkamisesta, mutta pysyy kohonneena 6-10 vrk.

Herkkyys

MYO/CK-MB/TNI-pikatesin herkkyys myoglobiinille on 50 ng/ml, CK-MB:lle 5 ng/ml ja TNI:lle 0,5 ng/ml.

Testipakkaus sisältää

testikasetit yksittäispakattuina ilmatiiviisti sumatuissa foliopusseissa (joissa on myös kertakäyttöpipetti ja kosteutta tasaava silikageelipussi), puskurireagenssi tippapullossa sekä testin käyttö-ohjeisto englanniksi ja suomeksi. Huom. pakkaus ei sisällä lansetteja  ja pakkauksessa on vain yksi puskuriliuospullo, joka riittää 10 testin tekemiseen.

MYO/CK-MB/TNI TESTAUSOHJE SYDÄNINFARKTIN HAVITSEMISEEN

Anna testikasettien, reagenssien, kontrollien ja näytteiden tasapainottua huonelämpötilaan (15-30 oC) ennen testin aloittamista.

  1. Ota testikasetti saumatusta foliopussista pöydälle ja annostele sen näytekaivoon S näytteeksi 2 tippaa (≈ 50 µl) sormenpääverinäytettä.
  2. Lisää näytekaivoon tippapullosta heti yksi tippa puskuriliuosta (≈ 40 µl).
  3. Anna näytteen imeytyä kapillaarivoimien vetämänä kasetin näyteikkunan läpi ja odota, kunnes tausta vaalenee ja punaiset vyöhykkeet muodostuvat. Lue tulos 10 min kuluttua (ei enää yli 20 min kuluttua) ja tulkitse se seuraavasti:
  • Tulos on kaikkien kolmen osalta negatiivinen, siis pitoisuus ei ylitä perustasoa, jos kasetissa näkyy vain yksi eli kontrolliviiva kohdassa C.
  • Tulos on positiivinen sen proteiinin osalta, eli pitoisuus on koholla, jonka kohdalla näkyy heikkokin punasävyinen viiva merkatulla vyöhykkeellä.
  • Tulos on mitätön (invalid) ja testi epäonnistunut aina, kun C-viivaa ei näy.

Testin toiminnan luotettavuus:

Verrattuna kaupallisilla EIA-testeillä kliinisistä näytteistä saatuihin tuloksiin, näiden pikatestien suhteellinen herkkyys oli 99,9 % (Myo ja CK-MB) sekä 99,4 % (TNI); spesifisyys 97,2 % (Myo), 99,4 % (CK-MB), 99,0 % (TNI) ja tarkkuus 97,5 % (Myo), 99,4 % (CK-MB), 99,1 % (TNI). Intra- ja inter-assay-kokeissa tulosten on osoitettu olevan yhtäpitäviä yli 99% todennäköisyydellä. Ristireagointia luurankolihaksen TNI:n, TNT:n, sydämen myosiinin, CK-MM:n, CK-BB:n, HBsAg:n, HBsAb:n, HBeAg:n, HBeAb:n, HBcAb:n, syfiliksen, anti-HIV:n, anti-H.pylorin, MONO:n, anti-CMV:n, anti-Rubellan ja anti-TOXOn kanssa ei havaittu testatuilla pitoisuuksilla. Asetaminofeeni, aspiriini, C-vitamiini, kreatiini, bilirubiini, kolesteroli, kofeiini, gentisihappo, albumiini, Hb, oksaalihappo ja triglyseridit eivät testiä häiritse.

 

Ruokavalion merkitys sydän- ja verisuonitauteihin

Lisätietoa sydäninfarktista ja sydänkohtauksesta

 

Sydäninfarkti pikatesti on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Testi on varustettu suomenkielisellä käyttöohjeella. On tärkeätä, että noudattaa ohjeita ja tulkitsee niitä oikein. Testejä ei ole tutkittu kotikäytössä.

Tuotetieto

Maahantuoja Abcell Oy

Paino 0,3 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 15 × 15 cm (senttimetri)
Scroll to Top