LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Kuppatesti (syfilis)

19,90 

Kuppa (syfilis) pikatestillä voi selvittää mahdollisen kuppatartunnan helposti  

 • Testi soveltuu miehille ja naisille
 • CE-merkitty lääkinnällinen laite itse testaukseen, CЄ 0483
 • Testi on helppokäyttöinen ja tulos näkyy 1-2 minuuttissa
 • Nopea ja anonyymi postitoimitus
 • Valinnaisesti myös lisämaksulla pakettiautomaattiin tai Postiin
SKU MG-SYP Kategoria Tagi

KUPPATESTI

Kuppatesti tehdään koska Syfilis eli kuppa on bakteerin aiheuttama sukupuolitauti, joka tarttuu suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä. Hoitamattomana syfilis on hyvin vaarallinen tauti, joka voi levitä sydämeen, verisuoniin, aivoihin, silmiin ja luihin. Joissain tapauksissa syfilis voi olla jopa tappava. Odottava äiti voi siirtää infektion sikiöön. Taudin oireeton itämisaika on yleensä 3–4 viikkoa. Sen jälkeen 2/3 saa näkyviä oireita. Tarttuvuus on suuri taudin primaari- ja sekundaarivaiheessa.

OIREET

Primaari kuppa. Tartuntakohtaan, tavallisimmin siittimeen, häpyhuuliin, emättimeen, peräaukon tienooseen, peräsuoleen tai suun limakalvolle ilmestyy 3–4 viikon kuluttua tartunnasta kovareunainen yleensä pyöreä haava, joka ei juuri arista. Yhdelle kolmasosalle haavaa ei kehity. Haava parantuu itsekseen muutamassa viikossa. Vaikka kupan kehittyminen voi pysähtyä primaarihaavan parantumisen jälkeen, tauti on kuitenkin hoidettava mahdollisten myöhäiskomplikaatioiden takia.

KUPPATESTI PAKKAUS SISÄLTÖ

 • Medigoon Syfilistestillä selvittää mahdollisen Syfilis(Kuppa) tartunnan
 • CE-merkitty itse testaukseen, (CЄ  0483)
 • Paketti sisältää kaikki tarvittavat välineet kertatestiin syfilistartunnan selvittämiseen naisille ja miehille.
 • Käyttöohjeet ovat suomen, ruotsin ja englannin kielellä.
 • Testi on helppokäyttöinen ja tulos näkyy heti.
 • Mikäli syfilistesti tulos on positiivinen on aiheellista ottaa yhteyttä lääkäriin.

Syfilis (kuppa) hoito:

Miten kuppatartunta todetaan?

Kuppatartunta todetaan osoittamalla kuppabakteerin vasta-aineita verestä. Tartunta voidaan todeta vasta-ainetestillä 3–4 viikon kuluttua tartunnasta.

Jos epäilee saaneensa kuppatartunnan, kannattaa hakeutua tutkimuksiin ja hoitoon mahdollisimman varhain esimerkiksi omalle terveysasemalle tai sukupuolitautien poliklinikalle.

Kupan testaus ja hoito on maksutonta kunnallisissa terveydenhoitopaikoissa.

Miten kuppaa hoidetaan?

Kupan hoitoon käytetään tavallisesti päivittäisiä penisilliinipistoksia. Hoidon pituus riippuu taudin vaiheesta. Hoidon onnistuminen varmistetaan jälkitarkastuksessa.

Vuonna 2019 todettiin 246 kuppatartuntaa (ilmaantuvuus 4,5/100 000), mikä on lähes 60 tapausta enemmän kuin edeltävänä vuonna. Todetuista tapauksista 10 % oli aiemmin hoidettuja serologisia arpia, 62 % aktiivisia tapauksia ja 28 %:ssa tietoa ei ollut raportoitu.

Eniten tartuntoja, 49 % kaikista tapauksista, raportoitiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Korkein ilmaantuvuus oli Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirissä (9,3/100 000).

Tartunnoista 74 % oli miehillä. Korkeimmat ilmaantuvuudet olivat 25−29- ja 30−34-vuotiaiden ikäryhmissä (9,0/100 000 ja 8,8/100 000). Tartunnoista suurin osa, 59 %, todettiin alkuperältään suomalaisilla.

Tartunnan alkuperä raportoitiin 80 %:ssa tapauksista. Suomalaisilla, joilla tartuntamaa oli tiedossa, kotimaan tartunnat olivat vallitsevia, 64 %.  Ulkomaalaisten tartunnoista vastaavasti suurin osa, 78 %, oli saatu ulkomailla.

Hyvää lisätietoa tautiin liittyvistä asioista löydät täältä

Muut sukupuolitauti testimme ovat täällä.

Maahantuoja: Medigoo Oy

Paino 0,033 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 5 × 1 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Scroll to Top