LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön
LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

Klamydiatesti

19,90 

Klamydiatestillä selviää mahdollinen klamydiatartunta helposti

 • Testi soveltuu miehille ja naisille
 • CE-sertifioitu ammattikäyttöön
 • Testi on helppokäyttöinen ja tulos näkyy 15-20 minuuttissa
 • Nopea ja anonyymi postitoimitus
 • Valinnaisesti myös lisämaksulla pakettiautomaattiin tai Postiin

 

Klamydiatestillä voi varmistua onko saanut klamydia tartunnan. Klamydia on yksi maailman yleisimpiä sukupuolitauteja. Klamydia on usein täysin oireeton. Esim. naisista n. 90%  ja miehistä  50% ovat täysin oireettomia. Klamydia voi hoitamattomana johtaa hedelmättömyyteen, virtsatie tai genitaalialueiden tulehdussairauksiin. Noin 50% tartunnan saaneista äideistä siirtää tartunnan lapselleen. Klamydiatesti olisi hyvä tehdä aina kun aloittaa uuden pari/seksisuhteen.

Klamydiatesti pakkaus sisältää

 • Sisältää kaikki tarvittavat välineet kertatestiin klamydia-tartunnan selvittämiseen naisille ja miehille.
 • Naisella näyte otetaan kohdunkaulasta ja miehellä se otetaan virtsaputkesta.
 • Tuloksen saat 15-20 minuutin kuluttua.
 • Jos tulos on positiivinen, on aiheellista ottaa yhteyttä lääkäriin

Tämä tuote on CE-sertifioitu ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Tuotetta ei ole tarkoitettu tai testattu kotikäyttäjille.

Tietoa Klamydiasta

Klamydia on Chlamydia trachomatis -bakteerin aiheuttama seksiteitse leviävä tulehdus. Se on yleisimpiä seksitauteja Suomessa. Synnytyksen yhteydessä äidin hoitamaton klamydiatartunta voi siirtyä lapseen ja aiheuttaa vastasyntyneelle silmätulehduksen tai keuhkokuumeen.

Klamydian tarttumistapoja:

 • suojaamattomassa emätin- ja anaaliyhdynnässä sekä suuseksissä
 • klamydiabakteerin joutuessa silmiin käsien välityksellä.
 • vastasyntyneen tartunta synnytyksen yhteydessä.

Myös oireeton klamydia tarttuu, joten klamydiatesti on hyvä tehdä jos on sukupuolisesti aktiivinen varsinkin usean partnerin kanssa.

Klamydiatartunta voidaan todeta virtsasta noin viikon kuluttua tartunnasta. Klamydiatestauksessa tulee huomioida mahdollinen tartuntatapa. Nielun ja peräaukon tartunnat eivät näy virtsatestissä. Testin voi tarvittaessa tehdä myös peräaukosta, nielusta sekä silmän sidekalvolta otetusta vanupuikkonäytteestä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kotisivuilla on paljon ja tarkempaa tietoa klamydiasta ja siihen liittyvästä, pääset sivustolle tästä.

Klamydia, kuten muutkin sukupuolitaudit saattavat vielä nykyäänkin aiheuttaa henkilölle häpeän tunnetta joten tästä syystä hoitoon hakeutuminen jo pelkästään oman epäilyn perusteella saattaa tuntua sekä kiusalliselta että hämmentävältä, varsinkin jos asuu pienellä paikkakunnalla.

Klamydiatestin voi kotona tehtävällä pikatestillä alustavasti tehdä itse. Jos testi näyttää positiivista eli on saanut tietoonsa että on saanut tartunnan pitää aina hakeutua hoitoon. Ja myös tiedottaa seksikumppanille tai -kumppaneille mitä on tapahtunut.

Muut sukupuolitautitestimme löydät täältä.

 

Paino 0,033 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 5 × 1 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Scroll to Top