LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Emättimen hiivatulehdustesti, 10 kpl

69,00 

Luotettava ja helppokäyttöinen pikatesti hiivatulehduksen selvittämiseksi

 • Tarkkuus 97,6%.
 • CE-merkitty lääkinnällinen laite ammattilaiskäyttöön
 • Tulos 15 minuutissa.
 • Nopea postitoimitus
 • Valinnaisesti myös lisämaksulla pakettiautomaattiin tai Postiin

 

 

Hiivatulehdustesti pakkaus sisältää 10 testiä emättimen hiivasienitulehduksen selvittämiseen.

Emätintulehduksen voivat aiheuttaa bakteerit, sienet ja virukset. Tavallisimpia emätintulehduksia ovat hiivasienitulehdus. Noin 75% naisista sairastaa sen jossain vaiheessa elinaikanaan.

Hiivatulehdus on tyypillinen sukukypsien naisten vaiva. Hiivatulehduksen tyypillisiä oireita ovat voimakas kirvely, kutina tai ärsyttävä tunne sekä  valkovuodon lisääntyminen ja sen koostumuksen muuttuminen kokkareiseksi ja valkoiseksi. Lisäksi voi esiintyä punoitusta ja turvotusta emättimen limakalvoilla, häpyhuulissa ja häpykielessä. Limakalvolla voi näkyä punertavaa ihottuma ja se voi halkeilla herkästi. Virtsatessa ja pyyhkiessä saattaa kirveltää.

Hiivatulehdustesti havaitsee Candida albicans on suolistossa yleinen patogeeninen hiiva joka ei pysty lisääntymään ihmiskehon ulkopuolella. Terveistä aikuisista 40-60 % sisältää ko. hiivaa ruuansulatuskanavassaan ja suussaan. Se on usein samaan ruokakuntaan kuuluvien perheenjäsenten yhteinen, vaaraton ja helposti kurissa pidettävä parasiitti, mutta voi muuttua patogeeniseksi immuunipuutoksesta kärsivillä henkilöillä, kuten HIV-potilailla. Se on yleisin hiivatyyppi, joka muodostaa biofilmiä ihmisen lääketieteellisiin implantteihin ja kudoksiin. Muutaman lähisukulaistyyppinsä kanssa se vastaa 50-90 %:sta ihmisten hiivatulehduksista. Koko elimistön kattavasta hiivatulehduksesta kärsivillä potilailla kuolleisuuden tautiin on raportoitu olevan jopa 40 %.

Huom. pakkaus sisältää vain yhden pullon uutospuskuriliuosta, joka riittää 10 testiin. (CE merkitty ammattilaisten käyttöön)

Testin tekeminen

 1. Aloita testaus vasta, kun kaikki tarvittavat reagenssit ja välineet ovat huonelämpöisiä (+ 15-30oC).
 2. Aseta uutosputki telineeseen ja lisää siihen 8 tippaa (450µl) uutospuskuria.
 3. Aseta penslenäytteen sisältävä vanutikku uutosputkeen ja sekoita voimakkaasti Vortexilla tai pyörittämällä näytetikkua putken seinämiä vasten ainakin 10 kertaa.
 4. Anna penslenäytteen liota uutosputkessa 1 min. Ota sitten vanutikku pois putkesta puristelemalla sitä putken seinämien välissä niin, että vähintään puolet puskurimäärästä jää putkeen. Liian vähäinen uutemäärä voi aiheuttaa väärän negatiivisen tuloksen.
 5. Hävitä näytteenottotikku turvallisuusohjeiden mukaan vaarallisena biojätteenä ja sulje uutosputki annostelukorkilla.
 6. Ota testikasetti foliopussistaan, aseta se pöydälle vaakatasoon ja suorita testaus tunnin sisällä.
 7. Purista uutosputkesta 3 tippaa (100µl) näytettä kasetin näytekaivoon välttäen ilmakuplien muodostumista.
 8. Anna värillisen nesterintaman rauhassa edetä kasetin havaintoikkunan yli odottaen, kunnes tausta vaalenee ja punaruskeat viivat tulevat esiin.
 9. Katso tulos 15 min kuluttua (ei enää yli 20 min kuluttua) näytteen lisäämisestä kasettiin ja tulkitse se seuraavasti:
Hiivatulehdustestin tulosten lukeminen
Hiivatulehdustesti vaginan pensleestä

 

 • KAKSI VIIVAA (C JA T) = POSITIIVINEN eli näyte sisältää Candida albicans-hiivaa (heikkokin T-viiva tulkitaan positiiviseksi)
 • VAIN C-VIIVA = NEGATIIVINEN eli näyte ei sisällä ko. hiivaa.
 • C-VIIVA PUUTTUU = MITÄTÖN; testi on jostain syystä epäonnistunut eikä tulosta saa tulkita mitenkään.

 

Pakkaus sisältää kaiken tarvittavan 10 testiin: testikasetit, steriilit näytteen-ottotikut, uutosputket annostelukorkkeineen, uutospuskurin, pahvisen putkitelineen, pakkausselosteen englanniksi ja ohjeet suomeksi

 

Tämä tuote on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Testi on varustettu suomenkielisellä käyttöohjeella. On tärkeätä, että noudattaa ohjeita ja tulkitsee niitä oikein. Testejä ei ole tutkittu kotikäytössä.

Tuotetieto

Maahantuoja: Abcell Oy

Muut raskaus- ja hedelmällisyys testimme

Varsin hyvä artikkeli aiheesta, kannattaa lukea jos oireilee

Paino 0,1 kg (kilogramma)
Mitat 25 × 15 × 8 cm (senttimetri)
Scroll to Top