LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Uuden tutkimuksen mukaan koronavirus voi tarttua myös aerosolihiukkasten kautta

Ihmisen puhuessa tai aivastaessa hengitysteistä poistuu pisaroita ja aerosoleja, joiden mukana voi levitä myös mahdollinen koronavirus tartunta.


Aalto-yliopisto, Ilmatieteen laitos, VTT ja Helsingin yliopisto ovat tutkineet koronaviruksen kulkeutumista ja leviämistä sisäilmassa. Tutkimuksessa on huomioitu miten eri kokoiset pisarat käyttäytyvät ja millaisille hiukkasmäärille ihminen altistuu oleskelemalla julkisissa tiloissa.


3D-simulaatiolla voitiin mallintaa aerosolin virtausta huonetilassa, missä oli hyllyjä ja muita tilaa jakavia huonekaluja. Ilmatieteen laitoksen dosentti Antti Hellstenin mukaan ”koronavirusta kantavan henkilön yskäisy nosti lähiympäristön hiukkaspitoisuuden niin korkeaksi, että riski voimakkaalle altistumiselle oli merkittävä vielä noin neljän metrin päässä yskäisijästä. Riski säilyi merkittävänä jopa minuuttien ajan.” Tartuntariski vaihtelee paikassa vietetyn ajan ja ihmistiheyden mukaan.


Artikkelista lisää

Sisäilman puhdistaminen viruksilta

Sisäilmassa olevien aerosolihiukkasten ja virusten määrään voidaan vaikuttaa hyvällä ilmanvaihdolla ja -puhdistuksella.


Clean Air AOP ilmanpuhdistin synnyttää ilmaan turvallisia ioneja ja hapettajia, jotka leviävät diffuusion vaikutuksesta kaikkialle käsiteltävään tilaan, puhdistaen virukset sisäilman lisäksi tehokkaasti myös pinnoilta. PHI ilmanpuhdistin puhdistaa, jopa yli 99% sisäilmassa- ja pinnoilla olevista viruksista, bakteereista, homeista, hajuista ja muista epäpuhtauksista. Aivastustestissä AOP ilmanpuhdistin poisti mikrobit jopa 99%:sti 1 m:n päästä aivastuksen lähteestä.

Scroll to Top