LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Siemennestetesti – PSA (raiskaus, uskottomuus)

7,90 19,90 

Herkkä ja helppokäyttöinen siemennestetesti – PSA

Raiskaus ja uskottomuus ovat yleisiä kaikkialla maailmassa. Niiden todistaminen edellyttää luotettavaa ja herkkää siemennesteen osoitustestiä,

 • Tulos viidessä minuutissa
 • CE-merkitty lääkinnällinen laite ammattilaiskäyttöön
 • Nopea postitoimitus
 • Valinnaisesti myös lisämaksulla pakettiautomaattiin tai Postiin

Tämä siemennestetesti havaitsee ihmisen siemenesteessä olevan PSA:n.

Raiskaus ja uskottomuus ovat yleisiä kaikkialla maailmassa. Testin luotettavuuden ja herkkyyden takia viranomaiset käyttävät siemennestetestiä raiskausepäily ja kotietsivät uskottomuus tutkimuksissa. Niiden todistaminen edellyttää luotettavaa ja herkkää siemennesteen osoitustestiä, Testi voidaan tehdä emättimestä, tai muilta ihon alueilta, joissa epäillään olevan siemennestettä, kuten esimerkiksi suun tai peräaukon ympäristöstä. Testi voidaan tehdä myös materiaaleista. Se havaitsee siemenestetahrat alusvaatteista tai lakanoista.

PSA on eturauhasen erittämä proteiini, jota esiityy runsaasti miehen siemenesteessä, mutta hyvin vähän naisen vaginan nesteissä. Testi perustuu PSA:lle tuotetun vasta-aineen hyödyntämiseen ja tunnistaa ihmisen PSA:n sivelynäytteistä tehdyistä liuoksista pitoisuuden ylittäessä 4 ng/ml. Tämä pitoisuus on indikatiivinen alaraja siemennesteen osoituksessa, ja sen avulla voidaan luotettavasti tunnistaa siemennesteen läsnäolo.

Siemennestetesti havaitsee kuivuneen siemennesteen alusvaatteissa, lakanoissa ja muissa materiaaleissa vielä useita viikkoja seksin jälkeen. PSA-testi on erittäin herkkä ja tarkka testi, joka pystyy osoittamaan pienetkin siemennestemäärät. Tämä tekee siitä erittäin tehokkaan työkalun raiskaustapausten tutkinnassa ja auttaa tunnistamaan siemennesteen läsnäolon myös silloin, kun sitä on hyvin vähän.

Siemennestetesti näytteen ottaminen vaginasta:

 • Ota esiin vanutikkuja, muovikuppi, jossa on 30 ml puhdasta vettä, sekä kello tai ajastin.
 • Poista vanutikuilla ylimääräinen lima endokerviksen alueelta ja työnnä näytteenottotikku syvälle kohdunkaulakanavaan, kunnes vain pieni osa tikusta on enää näkyvissä.
 • Kierrä vanutikkua voimakkaasti 360 astetta samaan suuntaan (myötä- tai vastapäivään) ja jätä se paikalleen 15 sekunniksi. Älä kostuta vanutukkoa saliinilla tai millään muullakaan
  ennen näytteen ottoa.
 • Vedä vanutikku pois varoen kontaminaatiota kohdunkaulan ulkopuolisista tai vaginan soluista.
 • Upota näytetikun vanutuppo vesikuppiin (30 ml vettä) ja sekoita hyvin pyöräyttämällä vanutuppoa 10 kertaa. Jätä tuppo seisomaan vesikuppiin ainakin 2 minuutiksi.

Näytteen ottaminen muilta alueilta tai materiaaleita:

 • Anna vanutikun kostua puhtaassa vedessä ja sivele sillä sitten kolmasti tutkittavaa kohdetta (nestemäinen tai kuiva tahra)
 • Upota näytetikun vanutuppo  vesikuppiin (30 ml vettä) ja sekoita hyvin pyöräyttämällä vanutuppoa 10 kertaa. Jätä tuppo seisomaan vesikuppiin ainakin 2 minuutiksi.
 • Mikäli tahra on kankaassa (vaate, lakana tms), uuta tahra kohtaa tai leikataan se irti ja upota se minimissään 30 ml:n vesikuppiin

Tutkiminen:

 • Edellä saatu näyte tutkitaan heti tai viimeistään tunnin sisällä. Ota testiliuska pussistaan ja upota se 10-15 sekunniksi näytteeseen pystysuoraan noin sentin syvyyteen. Max-viiva ei
  saa kastua.
 • Aseta liuska vaakatasoon pöydälle ja käynnistä ajastin.
 • Lue tulos 5 minuutin kuluttua (ei enää yli 10 minuutin kuluttua) tulkiten se seuraavasti:

a) Tulos on positiivinen, kun kaksi viivaa (C ja T) näkyy. T-viiva voi olla C-viivaa heikompi.
b) Tulos on negatiivinen, kun vain C-viiva näkyy.
c) Testi on epäonnistunut, kun C-viivaa ei näy. Toista testi uudella liuskalla.

Muut raskaus- ja hedelmällisyystestimme oikotie näiden tuotteiden osastolle

Jos on joutunut rikoksen uhriksi ja haluaa tutkimukseen löytyy siihen tietoa poliisin kotisivuilta

Tämä tuote on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Testi sisältää suomenkieliset käyttöohjeet. On tärkeää noudattaa ohjeita tarkasti. Tätä testiä ei ole tarkoitettu kotikäyttöön.

Tuotetieto

Maahantuoja: Abcell Oy

Paino 0,1 kg (kilogramma)
Mitat 15 × 5 × 05 cm (senttimetri)
Tuotemäärä

1 kpl, 1 pcs, 3 kpl, 3 pcs, 5 kpl, 5 pcs

Scroll to Top