LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Vaihdevuositesti, 4 kpl (virtsanäytteestä)

16,90 

Vaihdevuositesti on helppo, nopea ja luotettava pikatesti määrittämään, ovatko vaihdevuodet alkaneet

  • Testi mittaa FSH-hormonin tasoa, joka nousee menopaussin aikana.
  • Testin herkkyysraja on 25 mIU/ml.
  • CE- merkitty lääkinnällinen laite ammattilaiskäyttöön

 

Vaihdevuositesti virtsasta auttaa selvittämään alkavat vaihdevuodet. Vaihdevuosien alkamisaika on yksilöllinen, mutta etenee estrogeenihormonien tuoton vähentymisenä mikä aiheuttaa munasarjoja kiihdyttävän aivolisäkehormonin, FSH, erityksen lisääntymisen. Vaihdevuosien käynnistymisvaiheeseen liittyy monilla naisilla ikäviä oireita, kuten kuumat aallot, epäsäännölliset kuukautisvuodot, unettomuus, vaginan kuivuminen, hiusten lähtö, jännittyneisyys, mielialavaihtelut, lyhytmuistivaikeudet ja uupuminen.

FSH testin herkkyysraja on 25 mIU/ml. Mikäli kuukautiset tulevat edelleen normaalisti, ensimmäinen testi tulisi tehdä kuukautisvuotoviikolla (päivät 2-7) ja toinen testi viikkoa myöhemmin. Jos säännöllisiä kuukautisia ei ole, ensimmäisen testin voi tehdä milloin tahansa ja toisen viikkoa myöhemmin. Mikäli molemmat antavat positiivisen tuloksen, vaihdevuodet ovat todennäköisesti käynnistyneet. Mikäli vain toinen testeistä antaa positiivisen tuloksen, vaihdevuodet saattavat olla alkamassa. Mikäli molemmat antavat negatiivisen tuloksen, kyseinen kuukautiskierto on ollut hormonitoiminnaltaan normaali.

Testin tekeminen

Testiliuskan nuolilla merkattu pää kastetaan virtsanäytteeseen noin sentin syvyyteen ja pidetään siinä 15-20 sekuntia, nostetaan pois, asetetaan vaakatasoon ja tulos luetaan 3 min kuluttua.

  • Kaksi viivaa (C ja T) on positiivinen tulos,
  • pelkkä C-viiva negatiivinen.
  • C-viivan puuttuessa testi on epäonnistunut ja se tulee suorittaa uudestaan uudella liuskalla.

Mikäli testi osoittaa kohonnutta arvoa, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriin tarkempaa diagnoosia varten sekä keskustelemaan mahdollisen lääkityksen aloittamisesta osteoporoosin, korkean verenpaineen ja kolesterolipitoisuuden sekä sydäntautien kehittymisen estämiseksi.

Tämä tuote on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Testi sisältää suomenkieliset käyttöohjeet. On tärkeää noudattaa ohjeita tarkasti. Tätä testiä ei ole tarkoitettu kotikäyttöön.

Tuotetieto 

Maahantuoja: Abcell Oy

 

Katso myös muut hedelmällisyystestit

Lisätietoa Terveyskirjaston sivulta

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Scroll to Top