LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Juomaveden bakteeritesti

23,90 

Testaa talousveden laatu helposti itse

Testi kertoo, onko vedessä bakteereja esim. koliformisia bakteereja

Mikäli testi antaa positiivisen tuloksen, ota yhteyttä oman kuntasi ympäristötarkastajaan

 

SKU 37538 Kategoria

Saatavuus: Varastossa

Juomaveden bakteeritesti on vesitesti talous- ja juomaveden käyttökelpoisuuden selvittämiseen

Talousveden laadun tutkiminen:

  • Kaivoveden laatu pitäisi tutkia säännöllisesti 3-5 vuoden välein
  • Veden laatu tulee myös tutkia aina jos vedessä havaitaan oleellisia väri- tai hajumuutoksia.
  • Vesi ei välttämättä kelpaa juotavaksi, vaikka siinä ei olisikaan havaittavia väri- tai makuhaittoja, sillä useat aineet ja bakteerit eivät ole havaittavissa asitinvaraisesti.
  • Veden laatuun voivat vaikuttaa esimerkiksi sään ääri-ilmiöt, kuten rankkasateet ja niistä aiheutuva pinta- ja valumaveden tulvinta.

Veden testaaminen: Pullo on ilmatiiviisti ja steriilisti suljettu. Sen sisällä on kuivaa ja steriiliä elatusainetta, joka sisältää lihauutetta, peptonia, laktoosia, kaseiinin haimahydrolysaattia, proteoosipeptonia 3, dikaliumfosfaattia, monokaliumfosfaattia, NaCl, Na-lauryylisulfaattia ja bromkresolipurppuraa. Korkki avataan, vesinäyte lisätään, korkki suljetaan tiiviisti, elatusaine liuotetaan vesinäytteeseen ravistelemalla, pullon annetaan seistä huonelämmössä 2 vrk, jonka jälkeen pullossa olevan nesteen väri katsotaan.

Tulosten tarkastelu:  Jos väri ei tänä aikana ole muuttunut, vesi ei sisällä haitallisessa määrin bakteereja. Jos väri on muuttunut keltaoranssiksi tai keltaiseksi, vedessä on epäilyttävän paljon bakteereja, jotka voivat olla terveydelle haitallisia.

Juomaveden bakteeritesti on helppo ja taloudellinen tehdä jotta saadaan selvyys talousveden bakteeri tilanteeseen. Kaivoveden käyttäjille varsinkin asia on tärkeä ja jos asuu tulva-alueella tulisi veden laatu tutkia jokaisen tulvan jälkeen.

Alla löytyvästä linkistä löytyy paljon hyödyllistä tietoa siitä minkä laatuista juomaveden tulee kaikissa oloissa olla ja kaivoveden käyttäjän on hyvä pitää varalta muutamaa testiä helposti saatavilla. Kaivovettä on myös porakaivojen vesi, ja kaivoveden laatu on aina omistajan vastuulla.

Maatalousalueilla asuville suosittelemme lisäksi hankkimaan ainakin veden nitraatti ja nitriitti testin , tällä selviää onko pohjaveteen päässyt esimerkiksi viljelysmaiden lannoitteita tai eläimien ulosteita.

Hyvän talousveden ominaisuudet

STM: Talousveden laatuvaatimukset ja -suositukset (enimmäisarvot)

Paino 0,05 kg (kilogramma)
Mitat 10 × 5 × 5 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Scroll to Top