LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Uima-allasvesitesti

17,90 

Luotettava ja helppokäyttöinen Uima-allasveden pikatesti joka sopii, niin koti kuin ammattikäyttöön

Tulos 20 sekunnissa

 

 

 

 

Kategoria

Varasto loppu

PoolCheck® 3 in 1 uima-allasvesitesti on täydellinen testi uima-allasveden testaukseen.Testin tekeminen kestää vain 20 sekuntia, ja saat 3 tärkeintä lukemaa uima-altaan tai kylpyläveden laadusta. Vertaa testiliuskan väriä purkin kyljessä olevaan värikarttaan ja näet testituloksen ja tiedon siitä onko tulos hyvä vai huono. 3in1 Pool Check® on erityisesti suunniteltu toimimaan uima-altaissa, joissa on joko kloori- tai bromijärjestelmiä.

Uima-allasvesi tulisi testata vähintää kerran viikossa, siten voidaan varmistaa allakemikaalien hyvä toimivuus. Ennen mittausta on hyvä kierrättää altaa vettä noin 2 tuntia.

Testi havaitsee:

  • Kokonaisalkalisuus: 0, 40, 80, 120, 180, 240, 360 ppm (mg / l) Uima-altaan veden kokonaisalkalisuus-arvon tulisi olla välillä 80 – 120 ppm
  • Vapaa kloori: 0, 0,5, 1, 3, 5, 10, 20 ppm (mg / l). Suositeltava vapaan kloorin määrä vedessä on 0.6 – 1.0 ppm
  • pH: 6,0, 6,4, 6,8, 7,2, 7,6, 8,2, 9,0, pH. Uima-altaan veden pH:n tulisi olla välillä 7.2-7.4

Pakkaus sisältää 50 testiä.

Uima-allasvesitesti 3-1

Valmistettu Yhdysvalloissa

Uima-allasveden laatu ja valvonta

Allasveden laatua ja valvontaa koskeva säädös kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalaan. Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut
allasvesiasetuksen terveydensuojelulain (763/1994) 32 §:n nojalla. Asetuksella on tarkemmin säädetty uimahallien, kylpylöiden sekä vastaavien
laitosten allasveden terveydellisistä laatuvaatimuksista ja säännöllisestä
valvonnasta.

Ihmisessä todettavan sairauden tai muun terveydenhäiriön lisäksi terveydensuojelulaissa tarkoitetaan terveyshaitalla sellaisen tekijän tai olosuhteen esiintymistä, joka voi vähentää terveellisyyttä. Uimahalleissa, kylpylöissä ja uimaloissa terveyshaittaa aiheuttavia olosuhteita voivat olla allasvesi, likaiset pinnat ja sisäilma

Päävaatimus: allasvedessä ei saa olla pieneliöitä, loisia tai mitään aineita sellaisia määriä, että niistä olisi terveydelle haittaa.

Pieneliöitä (käytetään yleisesti myös nimitystä mikrobi) ovat mm. bakteerit, virukset, homeet, hiivat. Allasvedessä voi olla myös muita pienikokoisia silmin erottumattomia eliöitä kuten alkueläimet, madot, ameebat. Valtaosaltaan mikrobit ovat tavanomaisia ympäristössä ja ihmisissä esiintyviä lajeja, mutta osa mikrobeista on myös taudinaiheuttajia (patogeenejä).

Allasvesiolosuhteissa käytännöllisimmäksi mikrobien torjujaksi on osoittautunut kloori. Kloorin esiintymismuodoista nimenomaisesti ns.  vapaan kloorin on todettu olevan toimivin desinfiointiaine.

Veden puhdistus saostuksella tehostettuna sekä riittävä veden vaihtaminen (eli korvausvesi) ovat myös oleellisia menetelmiä klooria kohtalaisen hyvin kestävien eliöiden (kuten ameebat) poistamiseksi.

Valtaosa mikrobeista menehtyy jo varsin alhaisissa klooripitoisuuksissa. Koska allasvedessä on aina mikrobeja torjuvaa vapaata klooria, on allasveden mikrobiologiset laatuvaatimukset voitu typistää melko vähäisiksi. Allasvedestä tutkitaan säännöllisesti vain kolme mikrobiologista muuttujaa.

Uima-allasvesitesti jolla nämä muuttujat voi testata 20 sekunnissa.

Muut veden laatutestimme

Paino 0,02 kg (kilogramma)
Mitat 15 × 20 × 5 cm (senttimetri)
Scroll to Top