LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Helikobakteeritesti (ulosteesta)

Alkuperäinen hinta oli: 16,90 €.Nykyinen hinta on: 11,90 €.

Helikobakteeritesti havaitsee H. pylori -bakteerin nopeasti ja luotettavasti ulostenäytteestä, auttaen diagnosoimaan ja seuraamaan vatsan ja ohutsuolen infektioita.

  • Testi on helppokäyttöinen ja tulos näkyy 10 minuuttissa
  • CE-merkitty lääkinnällinen laite ammattilaiskäyttöön
  • Testin tarkkuus 98,6%
  • Nopea  postitoimitus
  • Huom. Normaali toimitus lähetetään kirjeenä, mutta talvella jäätymisriskin takia suosittelemme valitsemaan toimitustavaksi Matkahuollon xxs tai Postin noutopiste paketin
SKU IHP-602 Kategoriat , ,

Saatavuus: Varastossa

Helikobakteeritesti havaitsee Helicobacter pylori -bakteerin, joka loisii vatsan ja ohutsuolen pinnalla. Tämä bakteeri on yhteydessä moniin ruuansulatuskanavan tauteihin, kuten mahalaukun ja ohutsuolen haavaumiin, erilaisiin ruuansulatushäiriöihin sekä akuuttiin että krooniseen mahakatarriin. Tutkimusten mukaan yli 90 % ohutsuolihaava- ja yli 80 % vatsahaavapotilaista on helikobakteerin infektoimia.

Ulosteesta tehtävä pikatesti H. pylori -bakteerin havaitsemiseksi on saanut suuren suosion. Tämä helikobakteeritesti osoittaa elimistössä paraikaa myllertävät bakteerit ja soveltuu hyvin myös hoidon tehokkuuden seurantaan. Testi on nopea, helppokäyttöinen ja antaa luotettavan tuloksen, mikä tekee siitä ihanteellisen työkalun sekä potilaille että terveydenhuollon ammattilaisille. Näin ollen se on tärkeä väline helikobakteeri-infektion diagnosoinnissa ja seurannassa.

Helikobakteeritesti käyttöohje

Anna testikasetin ja reagenssiputken tasapainottua huonelämpötilaan (15-30 °C ) ennen testin aloittamista.

  1. Ulosta vaippaan, pottaan tai muuhun puhtaaseen, kuivaan astiaan tai huuhteluvedestä tyhjennettyyn WC-pönttöön.
  2. A) Jos uloste on kiinteää, avaa reagenssipullon vihreä korkki ja työnnä korkkiin kiinnitetty näytteenottotikku ainakin kolmeen eri kohtaan ulostetta. Upottaessasi tikun ulosteeseen voit pyöräyttää sitä, mutta älä kauho. Riittävä ulostemäärä tikussa on neljäsosa herneen koosta (50 mg)

Siirrä tikku takaisin reagenssiputkeen ja kierrä korkki tiiviisti kiinni.

B) Jos uloste on nestemäistä tai ripulia, poista reagenssiputkesta vihreä korkki näytteenottotikkuineen ja ota näyte erillisellä kertakäyttöpipetillä. Purista pipetin pallopäätä ja sitten puristusvoimaa keventämällä ime pipettiin neste- tai lietemäistä ripulinäytettä. Purista pipetistä kaksi tippaa näytettä (n. 80 µl) reagenssiputkeen ja sulje se, kuten edellä.

3. Ravistele reagenssiputkea voimakkaasti n. 20 sekuntia ja anna sen sitten seistä rauhassa noin 2 minuuttia.

4. Aseta saumatusta foliopussista ottamasi testikasetti pöydälle. Avaa näytereagenssiputken väritön suukorkki, jolloin putkea voi käyttää sisältämänsä näytteen annosteluvälineenä. Käännä putki pystysuoraan ylösalaisin, aseta sen suu näytekuopan S päälle lähelle kuoppaa ja purista putkesta kaksi tippaa (n. 80 µl) nestemäistä ulostenäyteuutetta kuoppaan. Vältä ilmakuplien syntyä/pääsyä näytekuoppaan. Käännä putki takaisin suu ylöspäin, sulje se jälleen tiiviisti värittömällä korkilla ja aseta sivuun.

5. Katso aika kellosta ja anna näytteen rauhassa imeytyä kasetin suorakaiteen muotoisen testi-ikkunan läpi, kunnes tausta jälleen vaalenee ja C-vyöhyke näkyy selvänä.

6.  Helikobakteeri pikatesti: Lue tulos 10 min kuluttua näytteen tiputtamisesta S-kuoppaan (ei enää yli 20 min kuluttua) ja tulkitse se seuraavasti:

*Tulos on negatiivinen, siis ulostenäytteessä ei ole H. pyloria todettavaa määrää, jos kasetissa näkyy vain yksi eli kontrolliviiva kohdassa C.

*Tulos on positiivinen, jos selkeän kontrollivyöhykkeen (C) alapuolella on heikkokin punasävyinen viiva T-vyöhykkeellä.

*Tulos on mitätön (invalid) ja testi epäonnistunut aina, kun C-viivaa ei näy.

 

Helikobakteeritesti on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Testi on varustettu suomenkielisellä käyttöohjeella. On tärkeätä, että noudattaa ohjeita ja tulkitsee niitä oikein. Testejä ei ole tutkittu kotikäytössä.

Tuotetieto

Maahnatuoja: Abcell Oy

Helikobakteerin hoidosta on tässä hyvä artikkeli.

Muihin infektiotesteihin pääset tästä

Paino 0,02 kg (kilogramma)
Mitat 15 × 1 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Scroll to Top