LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön
LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

Norovirus pikatesti suolistotulehduksen selvittämiseen

21,90 

Norovirus pikatestillä selvitää onko norovirustartunta.

  • CE-merkitty ammattilaiskäyttöön
  • Testi on helppokäyttöinenja tulos näkyy 15 minuutissa
  • Nopea ja anonyymi postitoimitus

 

Noroviruksen aiheuttaman taudin tyypillisiä oireita ovat pahoinvointi, oksentelu, ripuli ja vatsan kouristelu. Joillekin tauti aiheuttaa myös lievää kuumetta, vilunväristyksiä, pää- ja lihassärkyä sekä yleistä väsymystä.

Norovirus on suolistotulehdusten pääaiheuttajia kaikkialla maailmassa ja niille on tyypillistä räjähdysmäiset, työ- tai oleskelupaikkakohtaiset tautiepidemiat. Jo 10 virusta voi aiheuttaa taudin, joka tarttuu erittäin herkästi ruuan, juoman ja ihmiskontaktien välityksellä. Erityisesti se on yhdistetty kypsentämättömänä syötäviin kasviksiin, esimerkiksi ulkomailta tulleisiin pakastemarjoihin. Tartunta on yleensä ulosteperäistä ja norovirus ripuli tarttuu herkästi myös ihmisestä toiseen. Norovirus leviää myös oksennushöyryjen kautta. Virus tarttuu helposti pinnoilta, joihin sairas on koskettanut (ovenkahvat, ostoskärryt, valokatkaisimet ym.). Virus säilyy tartuttavana useita päiviä.

Akuutin taudin itämisaika on 24-48 tuntia, mutta se voi puhjeta jo 12 tunnin kuluttuakin. Tauti on yleensä lievä, mutta voi hoitamattomana aiheuttaa kuoleman pienillä lapsilla ja huonokuntoisilla vanhuksilla.

Norovirus pikatestipakkaus sisältää testikasetit yksittäispakattuina ilmatiiviisti saumattuihin foliopusseihin (joissa on myös kosteutta tasaava silikageelipussi), testin käyttöohjeiston sekä kutakin testiä varten ulostenäytteen keräysputken (sisältää korkissa kiinni olevan käräystikun), joka sisältää uutosreagenssin.

 

Tämä tuote on CE-merkitty ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Testi on varustettu suomenkielisellä käyttöohjeella. On tärkeätä, että noudattaa ohjeita ja tulkitsee niitä oikein. Testejä ei ole tutkittu kotikäytössä.

 

Lue myös: Vesiepidemioita aiheuttavat virukset säilyvät juomavedessä useita vuosia

Tietoa noroviruksesta THL:n sivulla.

 

Paino 0,02 kg (kilogramma)
Mitat 15 × 5 × 1 cm (senttimetri)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Scroll to Top