LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Miten olisi terveydentilaa tarkkaileva selfie video sovellus?

health app

Selfie video sovellus terveydentilan seurantaan, mikäs on sen helpompaa, kun ihminen tuijottaa muutenkin kännykkää keskimäärin 4,8h päivässä.

Kuluttajille on tehty valtava määrä erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä mobiilisovelluksia, joiden tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta yleisestä hyvinvoinnista. Ne toimivat henkilökohtaisina personal trainereina auttaen ymmärtämään oman kehon toimintaa ja parantamaan omia elintapoja lisääntyneen ymmärryksen kautta. Samaa teknologiaa hyödynnetään jonkin verran jo potilaan ja terveydenhuollon ammattilaisten etävastaanottotapaamisissa. Mobiilisovellusten ja keinoälyn käyttäminen tulee yleistymään terveydenhuollossa, kun tietoturva, potilasturvallisuus ja luotettavuus asiat saadaan maailmanlaajuisesti määriteltyä ja standardoitua

Kanadalaisen Nuralogix yhtiön Anura mobiilisovellus on saanut paljon tunnustusta maailmalla. Anura hyödyntää puhelimen videokameraa biopmetrisen datan lukemiseen ihmisen kasvoilta. Palvelu analysoi videoselfiestä fysiologisia ja psykologisia indikaattoreita, kuten sykettä, sykkeenvaihtelua, sydämen rasitusta, sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, hengitystä, verenpainetta ja stressitasoa. Sen tarkoituksena on lisätä ihmisten tietoisuutta yleisestä hyvinvoinnista eikä se korvaa terveydenhuollon ammattilaisten kliinistä asiantuntemusta.

hyvinvoinnin tasomittarit
Miten olisi terveydentilaa tarkkaileva selfie video sovellus? 2

Potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten välisiä videotapaamisia varten on vastaavaan teknologiaan perustuva Anura™ Telehealth sovellus, joka mittaa ja analysoi terveys- ja elintoimintoja videopuhelun aikana. Se tarjoaa reaaliaikaista dataa lääkärin päätöksenteon tueksi.

Keinoäly ja affektiivinen laskenta

Kanada on maailman johtava tekoälymaa, jossa on alan parhaita tutkijoita ja tutkimusyhteisöjä. Siitä hyötyy myös terveysteknologiayritykset.

Nuralogix:in kehittämä tekniikka tutkii ihon alaista verenkieroa. Kamera näkee ihmisen ihon läpi ja hahmottaa ihon alla heijastuvat eri aallonpituudet. Tiedot tallentuvat, Nuralogix pilvipalveluun, joka yhdistää tekoälyn (AI) ja tunneälyn – tunteiden mittaamisen kasvojen ilmeistä ja muista sanattomista vihjeistä. Tarkoituksena on tunnistaa, tulkita, käsitellä ja simuloida ihmisen reaktioita erilaisiin olosuhteissa.  Tiedot analysoidaan pilvipalvelussa ja käyttäjä voi lukea ne sovelluksesta ymmärrettävässä muodossa.

Raportti sisältää tietoa, kuten tunteiden intensiteetin, tunteiden ilmaisun asteen ja ajankohdan. Näitä tietoja voidaan käyttää luomaan laajempi kuva käyttäjän mielialasta, ja se auttaa ymmärtämään henkilön reaktioita muuttuvissa tilanteissa esim. stressitason nousu esiintyessä.

Mobiiliterveysteknologissa on suuret odotukset

Mobiiliterveysteknologian kehitys tarjoaa käyttäjilleen proaktiivisen tavan lähestyä erilaisia terveys- ja hyvinvointiongelmia. Laadukkaat ja luotettavat sovellukset voivat parhaimmillaan tukea terveydenhuollon ammattilaisten työtä. Ne voivat vastata tulevaisuudessa palvelujen saatavuuden haasteisiin sekä mahdollistaa kokonaan uusia palveluja.

Scroll to Top