LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Ilmapuhdistin avuksi sisäilman puhdistamiseen

 SISÄILMAONGELMAT

Yhä useampi ihminen kärsii sisäilmaongelmista. Ongelma rakennuksien huono sisäilma aiheuttaa nenän tukkoisuutta, yskähtelyä, silmien ärsytystä, äänen katoamista ja käheyttä.  Eron huomaa, kun oleskellaan muualla, silloin oireet vähenevät tai ainakin helpottuvat. Oireiden lisäksi huonon sisäilman tunnistaa usein tunkkaiseisesta ja kuivasta ilmasta

Pitkäaikainen oleskelu ”sairaassa rakennuksessa” pahentaa yllä kuvattuja ongelmia ja pahentaa olemassa olevia oireita, esimerkiksi astma ja atooppinen ihottuma reagoivat voimakkaasti sisäilma ongelmiin. Pitkäaikainen oleskelu vaurioituneessa rakennuksessa aiheuttaa myös monille jatkuvia flunssaoireita ja jatkuvaa väsymystä.

Rakennuksen omistaja on vastuussa rakennuksesta. Vuokralaisen on hankala osoittaa toteen, että ongelmat johtuvat juuri kohteen sisäilmasta. Usein vuokranantaja suhtautuu asiaan välinpitämättömästi ja korjauskustannuksia peläten vähättelee oireita ja leimaa ne mielenterveysongelmiksi. Jos rakennuksessa on näkyviä vaurioita (homepilkkuja, vesivahingon valumajälkiä) on korjauksien vaatiminen helpompaa. Suurin ongelma on kuitenkin rakennukset, joissa oireillaan mutta mitään vaurioita ei ole näkyvissä.

Ongelman lääketieteellistä toteamista helpottaa, jos selvitetään mitä mikrobeja rakennusten pinnoilla löytyy. Löytyykö pintanäytteistä homelajeja, jotka viihtyvät kosteissa rakenteissa vai ovatko ne aina ulkoilmassa esiintyviä lajeja. Vasta-ainetutkimuksilla voidaan myös poissulkea monia allergioita aiheuttavia tekijöitä.

Ilmanpuhdistimet

Sisäilmaongelmia voidaan myös lievittää tai jopa poistaa ilman puhdistinlaitteilla

  • Moniportaisella suodatuksella varustettu ilmanpuhdistin vähentää ilman epäpuhtauksia. Ongelmana on laitteiden pieni teho, kaikkea tilassa olevaa ilmaa ei saada koskaan kulkemaan laiteen läpi.
  • Otsonointi ilmanpuhdistimissa mikrobien DNA tuhoutuu ja kaasumaiset epäpuhtaudet hajoavat. Näitä laitteita ei pidä sekoittaa otsonaattoreihin. Otsonitason nosto sisäilmassa aiheuttaa myös terveysongelmia.
  • Hapetin ja fotokatalyysiin perustuvat ilmanpuhdistimet tuottavat UV-valon ja nelimetallikatalyytin avulla ilmaan samoja hapettajia kuin hyvälaatuisessa ulkoilmassa on luonnostaan. Näitä laitteita voi käyttää turvallisesti tiloissa missä oleskellaan. Maapallolla ei olisi elämää ilman ilmakehän itsepuhdistusvaikutusta. Fotokatalyysissä syntyvä puhdistava ilma leviää diffuusion avulla kaikkialle tiloihin.

Jo historiasta tiedämme, että varakkaat ihmiset hakeutuivat hoitamaan keuhkosairauksia, joko vuoristoon tai valtameren äärelle. Suomessa kansansairaudeksi yltynyttä tuberkuloosia hoidettiin rakentamalla sairaalat korkeille mäntymetsää kasvaville harjuille. Näissä paikoissa ulkoilma sisälsi runsaasti ilmakehän itsepuhdistusjärjestelmänhapettajia.

Ilmanpuhdistimet eivät korjaa rakenteita mutta niillä voidaan lieventää oireita tai mahdollistaa tiloissa oleminen, kunnes tarpeelliset tutkimukset ja korjaustoimenpiteet on tehty.

PHI REME® Mikro ilmanpuhdistin puhdistaa huonon sisäilman tehokkaasti, jopa yli 99% ilmassa olevista bakteereista, homeista, viruksista ja hajuista. Lue lisää

Sisäilmatestit

Scroll to Top