LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Suomalaisten sperman laatu on heikentynyt merkittävästi viimeisten 25 vuoden aikana

Suomessa ollaan oltu huolissaa syntyvyyden ja hedelmöittymisen laskusta. Yhtenä syynä tähän on sperman laadun heikkeneminen, joka johtuu etenkin siitä, että siittiöiden määrä siemennesteessä on vähentynyt. Siemennesteen laatua heikentävät niin ympäristötekijät kuin elintavat.

Suomalaiset miehet eivät paini yksin tämän ongelman kanssa vaan sama ilmiö näkyy myös muualla maailmassa. Noin puolella maailman miehistä sperman laatu on niin huono, että se vaikuttaa hedelmällisyyteen. Maailman terveysjärjestö WHO on asettanut heikentyneen hedelmällisyyden alarajaksi alle 15 miljoonaa millilitrassa.

Suomessa sperman laatua on tutkittu jo 90-luvun puolivälistä lähtien. Kun on verrattu kutsuntaikäisiä nuoria miehiä, niin sperman laatu on heikentenyt vuosi vuodelta

Ympäristötekijät ja elämäntavat

Olemme jatkuvasti tekemisissä eri kemikaalien ja niiden sekoitusten kanssa. Se miten nämä kemikaali coktailit vaikututtavat hedelmöittymiseen taikka terveyteen valkenee meille usein vasta vuosien kuluttua. Uusia kemikaaleja kehitetään koko ajan lisää ja niiden vaikutusta ihmisen hedelmällisyyteen tai ylipäätänsä terveyteen ei juurikaan tutkita.

Monelle taitaa tulla yllätyksenä, että sellaiset arkipäiväiväisessä käytössä olevat materiaalit kuten paistinpannuissa käytettävä teflon tai vaatteissa käytetty coretex ym. perfluoratut yhdisteet ovat lisääntymisterveyden kannalta vaarallisimpia kemikaaleja. Lisäksi näitä pintasuoja-aineita käytetään yleisesti mm. ruokakääreissä, pakkausmateriaaleissa, lattiapinnoissa, huonekaluissa, autonpenkeissä ym. eli niiltä ei juurikaan voi välttyä. Lue lisää aiheesta TS artikkelista

Siemennesteen laadun voi testata helposti myös kotona tehtävällä testillä. Hedelmällisyystesti miehille

Scroll to Top