LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Homekoira

Huono sisäilma voi aiheuttaa monenlaisia terveyshaittoja ja alentaa työtehoa. Sen vuoksi kodin, työpaikan, koulun,  päiväkodin tai muiden sisätilojen puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta huolehtiminen on erittäin tärkeää.

Homekoiria on alettu käyttämään yhä enemmän sisäilmaongelmien selvittämiseen ja myös kiinteistökauppojen yhteydessä. Kiinteistön kuntotarkastus on usein myyjän vastuulla ja rakenteissa piilevä virhe voi aiheuttaa suuria ongelmia.  Homekoira ei kuitenkaan korvaa kontotarkastusta, mutta se täydentää sitä ja silloin tutkimukset voidaan kohdentaa paikkoihin jotka koira merkkaa.

Koulutetut homekoirat on opetettu tunnistamaan sädesienen ja keskimäärin 20 eri homelajia, joita tyypillisesti esiintyy rakennuksissa. Kun koira viedään suljettuun tilaan, se tietää ensimmäisen ilmavainuisen kierroksen jälkeen onko tilassa hometta. Mikäli on, niin se pyrkii paikallistamaan maavainulla homeen mahdollisimman tarkasti merkkaamalla paikan. Tästä kohdasta on syytä tehdä jatkotutkimuksia. Koira ei kerro tarkkaa sijaintia eikä sitä, miten haitallista hometta kohteessa on, mutta kyseisessä kohdassa vainu on suurin. Rakenne voi näyttää kuivalle ja puhtaalle, ja silti siinä voi olla mittavakin määrä hometta. Homelajin ja määrän selvittämiseksi on otettava merkkauskohdasta pintanäyte, jonka labotratorio tutkii.

Homekoiran tutkimus maksaa normaalikokoisessa omakotitalossa n. 400-500€. Tarkastuksesta voi hakea kotitalousvähennystä korjauskustannusten yhteydessä, mikäli palvelun tarjoaja on alv rekisterissä.

Tutustu sisäilmatesteihimme

Scroll to Top