LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

WHO varoittaa uuden koronaviruksen olevan hyvin vakava uhka koko maailmalle

Maailman terveysjärjestön (WHO) johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus varoittaa uuden koronaviruksen olevan hyvin vakava uhka koko maailmalle. Kiinassa on nyt todellinen hätätilanne. Koronavirus on levinnyt jo laajalle ympäri Kiinaa. Kiinan viranomaisten antamien tietojen mukaan tartuntoja Kiinassa on 2650 kuollutta, 78500 tartuntaa, kuolleisuusaste 3%, noin 10% koko maailman ihmisistä eli 760 miljoonaa ihmistä on karanteenissa. Todellisten tartuntojen määrän on arvioitu olevan useita satoja tuhansia. Pitäisikö olla huolissaan?

WHO:n pelko ei ole tuulesta temmattu, sillä ihmisten liikkeitä ei voida kunnolla valvoa. Kuten Italian tartuntalukemat osoittavat, tauti leviää nopeasti. Toistaiseksi Euroopassa pahiten koronavirus on päässyt leviämään Italiassa, jossa on jo 530 ihmistä on saanut koronavirustartunnan ja 14 on kuollut. Tilastollisen epidemiologian professori Christl Donnelly Oxfordin yliopistosta kuitenkin varoittaa, että tartuntatapausten määrä Italiassa on todennäköisesti korkeampi, ainakin yli 1 000 Ongelmallista on se etteivät Italian viranomaiset tiedä mistä tai kenen mukana virus lähti leviämään. Suurin osa tartunnoista on todettu Pohjois-Italiassa, jossa on eritetty alueita. Lombardiassa noin 50 000 ihmistä on asetettu karanteeniin. Paikallisia on kehotettu pysymään kodeissaan ja poistumaan vain erikoisluvan kanssa. Kouluja on suljettu ja yleisötapahtumia on peruttu. Ihmisiä kehoitetaan välttämään liikkumista yleisissä kulkuneuvoissa ja tiloissa, joissa tartuntariski on suuri.

Italian jälkeen tauti on alkanut leviämään nopeasti myös muualle Eurooppaan. Tartuntoja on todettu tähän mennessä 51 maassa. Terveysministeri Pekonen sanoi, että Suomessa on varauduttu siihen mahdollisuuteen, että iso osa suomalaisista sairastuu. Ja tämän varalta on myös suunnitelmat”. Nyt on todellinen pelko siitä että koronaviruksen leviämiselle ei näy loppua.

Johns Hopkins yliopiston ylläpitämästä koronaviruksen levinneisyyden havainnollistavasta kartasta näkyy miten Covid-19 koronavirus on levinnyt Kiinan lisäksi myös muuaalle maailmalle. Jopa kaksi kolmasosaa maailman väestöstä voi saada koronavirustartunnan, jos epidemiaa ei saada hallintaan, varoittaa Hongkongin johtava kansanterveyden epidemiologi, professori Gabriel Leung The Guardianin haastattelussa. Leungin mukaan on mahdollista, että kun huomioidaan koronaviruksen lievimmätkin tapaukset, kuolleisuusaste on noin prosentin luokkaa. Jos maailman väestöstä 60 prosenttia saisi tartunnan, kuolleiden määrä olisi silti valtava. Asiantuntija arvioiden mukaan jokainen tartunnan saanut tartuttaa keskimäärin noin 2,5 ihmistä eli koronaviruksen ”hyökkäysaste” olisi noin 60–80 %.

Koronaviruksen tarttuminen ja itämisaika

Koronairus tarttuu ihmisestä toiseen pisaratartuntana ja tartunnan voi saada myös pinnoilta. Tartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla. Koronaviruksen itämisaika on pisimmillään useita viikkoja ja sen uskotaan voivan tarttua ihmisestä toiseen jo ennen oireiden ilmenemistä. Leviämisen tehokkuutta eikä tartuttavuusaikaa vielä tunneta tarkasti. Yksittäisiä havaintoja oireettomien henkilöiden tartuttavuudesta on olemassa.

Viranomaisohjeiden seuraaminen on tärkeää aluiella missä tartuntoja on tavattu. Virusepidemian leviämisen kannalta otollisia ovat paikat joissa on paljon ihmisiä samassa tilassa, kuten terveyskeskukset, sairaalat, oppilaitokset, ostoskeskukset, joukkoliikennevälineet, lentoasemat, yleisötapahtumat ym. Niissä liikkumista tulisi välttää. Jos on matkustamassa ulkomaille on hyvä tarkistaa ulkoministeriön sivulta matkustustiedotteet.  Sieltä näkee onko kohdemaassa jotain matkustukseen liittyviä rajoitteita esim. Tartuntatilanteesta. Esim. Italiaan matkustavia ja sieltä palaavia kehoitetaan nouttaamaan erityistä varovaisuutta.

Sisäilman puhdistaminen viruksilta ja muilta epäpuhtauksilta

PHI-Cell® ilmanpuhdistin synnyttää ilmaan turvallisia ioneja ja hapettajia, jotka leviävät diffuusion vaikutuksesta kaikkialle käsiteltävään tilaan, puhdistaen virukset sisäilman lisäksi tehokkaasti myös pinnoilta. PHI ilmanpuhdistin puhdistaa, jopa yli 99% sisäilmassa- ja pinnoilla olevista bakteereista, homeista, viruksista, hajuista ja muista epäpuhtauksista. Tehdyn kokeen mukaan aivastus, jossa pisaroiden lähtönopeus on 150 km/s, niin AOP vaikutus 1m:n päässä oli puhdistanut mikrobit jopa 99%:sti aivastuksen lähteestä.

Koronaviruksen takia Japanin edustalla 3700 ihmistä on ollut eristettynä risteilyaluksella omiin hytteihin 3 viikon ajan ja sairastuneiden määrä on 700, joista 3 on kuollut. PHI laitteita käyttävät useat risteilyalukset juuri sen takia, että epidemian leviäminen saataisiin kuriin. RGF® and Alphay lahjoittivat Kiinan kriisialuille useita PHI laitteita koronaviruksen taistoa vastaan.

Samalla tavalla ilmaa voidaan puhdistaa toimistoissa ja kotona. Clean Air PHI laitteita on saatavana siirreltävinä pöytämalleina tai ilmakanaviin kiinteästi asennettuina kennoina. Puhdistettu ilma parantaa työtehoa, elämänlaatua ja minimoi riskin saada virustartuntaa.

Tilaa lisätietoa Clean Air PHI ilmanpuhdistimista. Osallistu myös V8 sisäilma hometestin arvontaan [mc4wp_form id=”2937″]

Scroll to Top