LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

ETG -alkoholitesti

8,90 59,00 

Luotettava ja helppokäyttöinen alkoholitesti havaitsee alkoholin käytön jopa 5 vrk alkoholin käytön jälkeen.

 • alkoholin käytön seuranta eri ammateissa, kuten lentäjät, hoitohenkilökunta ym.
 • oppilaitokset ja nuorten alkoholinkäytön seuranta
 • katkaisu- ja vieroitushoidon seuranta
 • Tulos viidessä minuutissa.
 • Nopea ja anonyymi postitoimitus

 

SKU DET-101 Kategoria

ETG -alkoholitesti havaitsee alholinkäytön vielä sen jälkeen kuin alkoholi on poistunut elimistöstä. Testi tehdään virtsanäytteestä ja se mittaa alkoholista elimistöön syntyvän metaboliitin Etyyliglukuronidi (ETG) pitoisuutta. Etyyliglukuronidi on todettavissa virtsassa vielä useita vuorokausia siitä, kun alkoholi on poistunut elimistöstä. Alkoholiriippuvaisilla potilailla ja suuren alkoholimäärän jälkeen esim. alkoholimyrkytyksessä, ETG voidaan todeta virtsasta jopa 130 tuntia alkoholin nauttimisen jälkeen. Testin herkkyysraja on 500 ng/ml, joka poissulkee muut alkoholialtistukset, kuten alkoholia sisältävät kosmetiikkatuotteet, suuvedet ja desinfiointiaineet.

Mihin käyttöön ETG -alkoholitesti soveltuu

Tätä testiä käytetään rutiinisti alkoholin katkaisu- ja vieroitushoidossa, maksansiirtoklinikoissa sekä ammateissa, joissa alkoholin käyttö on rajoitettua. Tällaisia ammatteja ovat esim. lentäjät, hoitohenkilökunta, armeijan ammatit ja asianajajat. Testi sopii myös nuorten alkoholinkäytön seurantaan mm. oppilaitoksissa.

ETG-testiohje:

 1. Virtsanäyte voidaan ottaa kaikkina vuorokauden aikoina puhtaaseen astiaan ja testata heti. Se voidaan tarvittaessa myös säilyttää jääkaapissa 2 vrk tai pakastettuna pitempään, jolloin sen on ensin annettava lämmetä huoneenlämpöön ja se on sekoitettava hyvin. Mahdolliset kiteet ja saostumat on poistettava tai niiden on annettava laskeutua astian pohjalle, jotta testaus kirkkaasta virtsasta on mahdollinen.
 2. Säilytä testiliuskat huonelämmössä ja testaa tuore virtsa heti. Lämmitä kylmä näyte huonelämpöön. Revi tai leikkaa päästä testiliuskapussi auki ja ota liuska esiin.
 3. Pidä liuskaa ETG-tunnuksella osoitetusta päästä, upota sen nuolirivillä merkattu pää enintään sentin syvyyteen (MAX-viiva ei saa kostua) näytteeseen ja pidä se siinä, kunnes punertava liuosrintama imeytyy näkyviin (10-15 sekuntia).
 4. Nosta liuska näytteestä, kopauta liuskan pintaan tarttunut neste pois ja aseta liuska vaakatasoon esim. näyteastian päälle tai pöydälle. Katso aika kellosta.
 5. Lue tulos liuskan testialueelta 5 min kuluttua (ei enää ≥ 10 min kuluttua), jolloin taustan tulee olla tasaisen vaalea ja C-viivan selkeä, ja tulkitse tulos seuraavasti:
 • NEGATIIVINEN = ei testin herkkyysrajaa ylittävää ETG-määrää, kun sekä T- että C-viiva näkyvät. Tulos tulkitaan aina negatiiviseksi, kun T-vyöhykkeellä näkyy heikkokin viiva.
 • POSITIIVINEN = näyte sisältää alkoholista elimistössä muodostunutta ETG:a, kun T-viiva puuttuu, mutta C-viiva näkyy.
 • EPÄONNISTUNUT (invalid), kun C-viiva puuttuu.
ETG pikatestin lukeminen
Lue testitulos 5 min kuluttua

 

 

 

 

 

 

 

 

Tietoa alkoholismista

Alkoholin palaminen ja poistuminen kehosta

Katso tästä huumetestimme

Paino 0,02 kg (kilogramma)
Mitat 15 × 5 × 1 cm (senttimetri)
Tuotemäärä

1 kpl, 3 kpl, 5 kpl, 10 kpl

Scroll to Top