LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

D-Vitamiinitesti kotikäyttöön

13,90 

 • Nopea ja helppo tehdä, tulos 10 minuutissa
 • tarkkuus 99,9%
 • CE- merkitty kotikäyttöön, CЄ0123
SKU OVD-402H Kategoria

Saatavuus: Varastossa

D-vitamiinitesti tehdään sormenpääverinäytteestä. Testin herkkyys on 30 ng/ml ± 4 ng/ml.

Laatutestauksissa on todettu, että tämän pikatestin tarkkuus oli vitamiinipuutoksen osoittamisessa yli 99,9%, riittämättömän vitamiinisaannin osoittamisessa 94,1% ja riittävän vitamiinisaannin osoittamisessa 92%. Eri D-vitamiinipitoisuuksilla tehtyjen inter- ja intratestien yhtäpitävyys  on yli 99 %. Testiä eivät muut vitamiinit (A, B, C, E, K, M) häiritse.

Testipakkaus sisältää testikasetit yksittäin pakattuina, 2 lansettia, kertakäyttöiset kapillaaripipetit, yhden puskuriliouspullon, värikartan tuloksen tulkintaan, pakkausselosteen englanniksi ja suomen/ruotsinkielisen ohjeen.

D-vitamiinitesti käyttöohje

 1. Aloita testaus vasta, kun kaikki tarvittavat reagenssit ja välineet ovat huonelämpöisiä (+ 15-30 °C).
 2. Ota testikasetti foliopussistaan ja aseta se makaamaan pöydälle
 3. Ota sormenpääverinäyte puhtaalta ja kuivalta alueelta saippualla ja lämpimällä vedellä pesun tai alkoholilla desinfioinnin jälkeen. Verenkiertoa sormenpäissä parantaa käsipesu kuumahkolla vedellä. Pistä lansetilla reikä keskisormen tai nimettömän pään sivulle ja pyyhi ensimmäinen veritippa pois pehmeällä paperilla. Tarvittaessa hiero kämmenestä ja sormen tyvestä kohti sormen päätä saadaksesi esiin pyöreänä pysyvän, mutta isohkon veritipan.
 4. Kosketa veritippaa kapillaarin päällä ja anna veren imeytyä ja täyttää kapillari (n. 20 µl). Vältä ilmakuplien syntymistä. Tyhjennä kapillaari kokonaan testikasetin S-kuoppaan puristamalla kapillaaripipetin yläpäätä. Lisää S-kuoppaan kaksi tippaa puskuria puskuripullosta ja käynnistä ajastin tai katso aika kellosta.
 5. Anna värillisen nesterintaman rauhassa edetä kasetin havaintoikkunan yli odottaen, kunnes tausta vaalenee ja punaruskeat viivat tulevat esiin.
 6. Katso tulos 10 min kuluttua (ei enää yli 20 min kuluttua) näytteen lisäämisestä kasettiin vertaamalla T-viivan värin voimakkuutta värikarttaan ja tulkitse tulos seuraavasti:
 • D-Vitamiinipuutos on ilmeinen, kun pitoisuus on enintään 10 ng/ml.
 • D-Vitamiinin saanti on riittämätön, kun pitoisuus on 10-30 ng/ml.
 • D-Vitamiinin saanti on riittävä, kun pitoisuus on 30-100 ng/ml.
 • Tulos on aina mitätön ja testaus on uusittava, kun C-viiva puuttuu.

D vitamiinitestituloksen lukeminen

Muu tuotetieto

D-Vitamiini

D-Vitamiini on joukko rasvaliukoisia steroidijohdannaisia, jotka lisäävät kalsiumin, raudan, magnesiumin, fosfaatin ja sinkin imeytymistä suolistossa. Ihmisellä vaikuttavimmat näistä yhdisteistä ovat vitamiinit D3 ja D2. Näistä D3:a muodostuu ihossa auringonvalon UV-säteilyn katalysoimana, kun taas D2 on pääsääntöisesti lähtöisin ravinnosta. Maksa muuttaa D-Vitamiinit 25-hydroksijohdannaisiksi, joiden määritys verenkierrosta kuvaa elimistön D-vitamiinitasoa.

D-vitamiinin puutos

D-vitamiinipuutosta pidetään nykyisin maailmanlaajuisena epidemiana. Jokseenkin kaikki ihmisen solut sisältävät D-vitamiinireseptoreja eli tarvitsevat riittävän D-vitamiinitason pystyäkseen normaaliin toimintaan. D-Vitamiinipuutoksella on osoitettu olevan yhteys useisiin sairauksiin, kuten esim. riisitauti, osteoporoosi, osteomalasia, multippeli skleroosi, sydän ja verisuonitaudit, raskauskomplikaatiot, sokeritauti, masennus, halvaukset, autoimmuunisairaudet, flunssa, syöpätaudit, tarttuvat taudit, Alzheimer, lihavuus ja poikkeavan korkea kuolleisuus. D-Vitamiinipitoisuuden seurantaa pidetään nykyään lääketieteellisesti tarpeellisena riittävän D-vitamiinipitoisuuden turvaamiseksi, jotta puutoksesta aiheutuvat taudit voitaisiin välttää ja yleistä terveystilaa parantaa.

Mikäli D-vitamiinitasosi on liian alhainen tai puutteellinen, harkitse päivittäisen D-vitamiinilisän käyttöä suosituksen mukaisesti. On tärkeää noudattaa terveydenhuollon ammattilaisten antamia ohjeita sopivan päivittäisen D-vitamiiniannoksen suhteen.

 

 

 

Paino 0,1 kg (kilogramma)
Mitat 15 × 8 × 2 cm (senttimetri)
Scroll to Top