LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Kesämökin Ilmanvaihto Talvella: Kuinka Taistella Tunkkaista Hajua Vastaan

Mökin ilmanvaihto talvella

Kesämökin ilmanvaihto talvella on avainasemassa siinä, että mökki säilyy hyvässä kunnossa vuodenaikojen vaihtuessa.

Kesämökkeilyssä talvikausi tuo mukanaan omat haasteensa, ja yksi tärkeä asia, joka unohtuu usein, on kesämökin riittävä ilmanvaihto. Heikko ilmanvaihto voi johtaa mökin tunkkaiseen hajuun ja jopa kosteusongelmiin. Sisäilmaongelmilta voi välttyä, kun hoitaa muutamat perusasiat kuntoon ennen talvea.

1. Korvausilmaventtiilit ja Peruslämpö

Kesämökeillä on usein olematon ilmanvaihto, ja tämä on suuri ongelma erityisesti talvella. Kun mökki on suljettuna kylmillään, ilma saattaa seisoa paikallaan, mikä voi johtaa epämiellyttävään tunkkaiseen hajuun. Kylmä rakennus on myös alttiimpi kosteusvaurioille.

Jos mökissäsi ei ole riittävää ilmanvaihtoa, harkitse korvausilmaventtiilien asentamista. Näiden venttiilien avulla saat raikasta ulkoilmaa sisälle ja parannat ilmanvaihtoa. Lisäksi pitämällä pientä peruslämpöä yllä mökissäsi voit välttyä kosteusongelmilta. Tämä on erityisen tärkeää, jos mökkisi on kylmillään pitkiä aikoja.

2. Ilmalämpöpumppu

Jos mökillesi on saatavilla sähköt, harkitse ilmalämpöpumpun asentamista. Ilmalämpöpumppu voi merkittävästi parantaa ilmanvaihtoa ja lämmitystä talvella. Se kierrättää ilmaa mökin sisällä, mikä auttaa pitämään ilman raikkaana ja lämpimänä.

3. Venttiilien Tarkastus

Varmista, että korvaus- ja poistoilman venttiilit eivät ole täysin suljettuna. Puhdista ne säännöllisesti ja tarkista, että ne toimivat kunnolla. Tukkeutuneet venttiilit voivat heikentää ilmanvaihtoa ja johtaa sisäilmaongelmiin.

4. Tulisijan Käyttö

Mökin tulisijaa voi käyttää sitä myös ilmanvaihdon parantamiseen. Jätä tulisijan pelti talveksi auki, jotta ilma pääsee kiertämään. Tämä auttaa poistamaan tunkkaisen ilman ja parantaa ilmanvaihtoa.

5. Katto, Rännit ja Vesihanat

Puhdista rännit syksyllä, jotta vesi voi valua vapaasti ja estää veden joutumisen rakenteisiin. Tarkista katon kunto ja läpiviennit. Jos peltejä on irti tai läpiviennit vuotaa, kunnosta ne. Poista oksat ja muut roskat katolta, ettei kourut ja rännit tukkeudu. Myrskyn jälkeen oksia on voinut joutua myös savupiippuun, niin sekin on hyvä tarkastaa.

Irrota puutarhaletkut ja tyhjennä ne. Tyhjennä vesijärjestelmä ja varmista, että vesiputket ovat tyhjät, jotta ne eivät vaurioidu eivätkä aiheuta vesivahinkoa jäätymisen seurauksena.

Kesämökin talvikuntoon laittaminen vaatii huolellisuutta ja ennakointia. Noudattamalla yllä olevia vinkkejä voit varmistaa, että mökkisi säilyy kunnossa talven yli ja että seuraava kesäkausi alkaa ilman suuria yllätyksiä. Huomioi erityisesti vesijärjestelmän huolto, lämmitys ja ilmanvaihto. Muista, että ilmanvaihto on avainasemassa talvella, ja sen huomioiminen auttaa pitämään mökin ilman raikkaana ja terveellisenä. Käytä näitä vinkkejä varmistaaksesi, jotta voit nauttia mukavasta ja huolettomasta talvikaudesta ja aloittaa uuden mökkikauden ilman sisäilmaongelmia.

Scroll to Top