LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Nikotiinitesti COT

7,90 28,00 

Nikotiinitesti COT paljastaa onko henkilö käyttänyt tupakkatuotteita viimeisen 4 päivän aikana.

 • Havaitsee kaikki nikotiinilähteet: tupakka, nuuska, purukumi, laastari, höyry jne.
 • Herkkyys 100 ng/ml.
 • Tarkkuus 99,8%
 • Tulos viidessä minuutissa.
 • Nopea ja anonyymi postitoimitus
 • Valinnaisesti myös lisämaksulla pakettiautomaattiin tai Postiin
SKU DCT-101 Kategoria Tagi
Nikotiinitesti COT mittaa virtsanäytteestä Kotiniinia (COT) . Testi havaitsee nikotiinin käytön paremmin ja pidempään kuin pelkkä nikotiinitesti. Nikotiinitesti COT havaitsee tupakan lisäksi myös muut nikotiinilähteet, johon on lisätty nikotiiniä, kuten nuuskat, purukumit, laastarit, höyryt. Testin herkkyys on 100 ng/ml.

Nikotiini on hermoston toimintaan vaikuttava myrkyllinen alkaloidi, jolle tupakoivassa yhteisössä altistuvat myös tupakoimattomat henkilöt. Nikotiinia sisältävät myös tupakoinnista irti pääsemiseen käytetyt terapiatuotteet (purukumit, nenä-suihkeet, laastarit).

Nikotiinipitoisuus plasmassa puolittuu tunnissa käytöstä, mutta 10% erittyy 24 tunnissa virtsaan kotiniinina, joka on todettavissa virtsanäytteestä vielä 2-3 vrk nikotiinin käytön jälkeen. Nikotiinin erittyminen virtsaan on kotiniinia vähäisempää ja vaihtelee riippuen virtsan pH:sta, jolla ei ole sanottavaa vaikutusta kotiniinieritykseen. Niinpä kotiniinimäritys virtsasta on luotettavampi nikotiinikäytön seurantamenetelmä kuin nikotiinin itsensä määrittäminen.

Nikotiinitesti COT käyttöohje

 1. Virtsanäyte voidaan ottaa kaikkina vuorokauden aikoina puhtaaseen astiaan ja testata heti. Se voidaan tarvittaessa myös säilyttää jääkaapissa 2 vrk tai pakastettuna  pitempään, jolloin sen on ensin annettava lämmetä huoneenlämpöön ja se on sekoitettava hyvin. Mahdolliset kiteet ja saostumat on poistettava tai niiden on annettava laskeutua astian pohjalle, jotta testaus kirkkaasta virtsasta on mahdollinen.
 2. Säilytä testiliuskat huonelämmössä ja testaa tuore virtsa heti. Lämmitä kylmä näyte huonelämpöön. Revi tai leikkaa päästä testiliuskapussi auki ja ota liuska esiin.
 3. Pidä liuskaa COT -tunnuksella osoitetusta päästä, upota sen nuolirivillä merkattu pää enintään sentin syvyyteen (MAX-viiva ei saa kostua) näytteeseen ja pidä se siinä, kunnes punertava liuosrintama imeytyy näkyviin (10-15 sekuntia).
 4. Nosta liuska näytteestä, kopauta liuskan pintaan tarttunut neste pois ja aseta liuska vaakatasoon esim. näyteastian päälle tai pöydälle. Katso aika kellosta.
 5. Lue tulos liuskan testialueelta 5 min kuluttua (ei enää ≥ 10 min kuluttua), jolloin taustan tulee olla tasaisen vaalea ja C-viivan selkeä, ja tulkitse tulos seuraavasti:
 • NEGATIIVINEN = ei testin herkkyysrajaa ylittävää kokaiinimäärää, kun sekä T- että C-viiva näkyvät. Tulos tulkitaan aina negatiiviseksi, kun T-vyöhykkeellä näkyy heikkokin viiva.
 • POSITIIVINEN = näyte sisältää kotiinia, kun T-viiva puuttuu, mutta C-viiva näkyy.
 • EPÄONNISTUNUT (invalid), kun C-viiva puuttuu. Tee uusi koe uudella liuskalla. 
Nikotiinitestin tekeminen
Tupakkatestituloksen lukeminen

 

 

Paino 0,02 kg (kilogramma)
Mitat 15 × 5 × 1 cm (senttimetri)
Tuotemäärä

1 kpl, 3 kpl, 5 kpl

Scroll to Top