LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Mikä on huumeriippuvuus?

Mikä on huumeriippuvuus?

Ryhmät ja juhlat ovat usein syynä ensimmäisiin huumekokeiluihin. Ei kukaan halua jäädä huumeista riippuvaiseksi ja useimmat ymmärtävät että kokeilu on riskialtista mutta ryhmäpainostuksen vuoksi sorrutaan silti kokeilemaan. Alkuvaiheessa käyttöön voi itse vaikuttaa, mutta myöhemmin se voi olla vaikeamapaa.

Käyttö on muuttunut riippuvuudeksi siinä vaiheessa kun siitä alkaa seurata ongelmia. Ei suoriudu kunnialla toimista kotona, töissä tai koulussa. Tai sattuu ja tapahtuu hallitsemattomia asioita kun on vaikutuksen alaisena. Vaarallisia, laittomia tai muuten vain epämiellyttäviä tilanteita.

Käyttö on muuttunut riippuvuudeksi kun keho on tottunut vaikutuksen alla olemiseen ja siitä on tullut lähes pääasia elämässä.

Jotkut aineet ovat erittäin ”koukuttavia”, aivojen ns palkitsemiskeskus alkaa tulkita olotilaa positiiviseksi ja tästä syntyy tarve saada uusia tällaisia kokemuksia. Myös vieroitusoireita tulee kun yrittää lopettaa, oireita voi olla mm miltei paniikin omainen olotila, huonovointisuus, masennus, univaikeudet, pahantuulisuus ja hermostuneisuus ja tästä syystä lopettamisen voi kokea vaikeana. Myös sietokyky kasvaa joten ainetta tarvitsee pian enemmän kuin aiemmin jotta se vaikuttaa riittävän oloisesti. Nyt on tultu riippuvaikseksi.

On kovin yksilöllistä miten nämä aineet eri ihmisiin vaikuttavat ja ketä jää ”koukkuun” nopeammin kuin joku toinen. Ilman muuta paras olisi jättää kokeilun kokonaan sikseen mutta jos on kokeiltu niin apua tarvitaan viimeistään kun seuraavanlaisia alkaa tapahtumaan:

Muistikatkoja, paniikki tuntemuksia, masennus, huono ruokahalu, jatkuva hermostuneisuus, ja tarve saada lisää ja enemmän. Jos myös perhesuhteet ja kaverisuhteet alkavat muuttumaan ja koulu tai työ menee huonommin tai ei mene ollenkaan.

Tässä kohtaa ollaan koukussa ja lisäksi tyypillistä on että joutuu riskitilanteisiin kuten riitoihin ja jopa tappeluihin tai ehkä sukupuoliyhteyksiin vaikka tahtoa ei asiaan välttämättä olisi.

Nyt ollaan siis täysin ”koukussa” ja huumausaineen käyttäjä. Ja avun tarpeessa jotta tästä päästään eroon.

Scroll to Top