LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Kuntoilu diabeetikkona: 5 perussääntöä

Diabetes on sairaus, joka pakottaa henkilön yleensä muuttamaan elintapojaan läpikotaisin. Kyseessä ei ole pelkästään ruokailutottumukset vaan myös fyysinen liikunta. Liikunnalla on suuri vaikutus myös sairauden tilaan. Liikkumalla säännöllisesti saadaan paino-ongelmat kuriin ja kehon koostus paremmaksi. Diabeetikolle urheilu on helpointa ihan perustasolla. Tärkeätä on muistaa muutama perusasia:  
  1. Tarkkaile verensokeritasoa. Kaikki fyysinen toiminta vähentää glukoosin määrää, joten pidä huoli siitä, että korjaat verensokeritasoa insuliinin tai jonkin ruokavalioon kuuluvan välipalan avulla.
  2. Lisää harjoittelun määrää asteittain ja pikkuhiljaa. Voit aloittaa esim. lyhyellä n.10 minuutin harjoittelulla ja nosta se sitten muutaman harjoituskerran jälkeen n. 40 minuutin tasolle. Ehdottoman tärkeää on, että harjoittelet säännöllisesti. Sopiva harjoitusmäärä on 4-5 kertaa viikossa.
  3. Seuraa harjoitteluohjelmaasi ja harjoittele säännöllisesti. Pitkä tauko aiheuttaa verensokerin nopeaa kohoamista, joka vaikuttaa sairauden tilaan haitallisesti.
  4. Syö säännöllisesti ja oikein. Pidemmissä harjoitteissa pitää muistaa syödä pieniä annoksia esim. sopivia makeisia ennen harjoittelun aloittamista ja sen aikana. Hedelmät ja meijerituotteet sopivat siihen käyttötarkoitukseen myös
  5. Seuraa olotilaasi erityisen tarkasti. Verensokerin nopea nousu ja lasku on aina vaarallista ja varsinkin yhdessä rankan fyysisen suorituksen kanssa.
Scroll to Top