LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – helposti ja nopeasti

Alzheimer-riskin ennustetarkkuus 90 %

Japanissa geraiatriaan erikoistunut Obun tutkimuslaitos pystyi  seulomaan veritestistä 90 % tarkkuudella riskin sairastua Alzhaimer tautiin.

Alzheimerin tautia sairastaville on tyypillistä, että aivoissa on runsaasti beeta-amyloidi- nimisestä proteiinista muodostunutta plakkia. Tutkijat käyttivät massaspektrometriä määrittämään verestä beeta-amyloidipitoisuutta. Saatujen tulosten mukaan tutkijat pystyi 90 % tarkkuudella ennustamaan, onko henkilöllä aivoissaan Alzheimeriin tautia vauhdittavaa plakkia.

Vaikka Alzheimerin tautiin ei ole vieläkään kehitetty tehokasta parannuskeinoa, mitä aikaisemmassa vaiheessa sairastuminen on ennustettavissa sitä paremmin taudin kehittymiseen voitaisiin  puuttua. Alzheimerin tautia ja muistihäiriöitä pystytään ehkäisemään terveellisillä elintavoilla. Parempia elinvuosia voidaan lisätä, kun kiinnitetään enemmän huomiota siihen mitä syö ja juo, miten paljon tehokasta liikuntaa harrastaa ja miten treenaa muistia. Parantamalla elintapoja pienenee riski sairastua myös sydän- ja verisuonisairauksiin.

Alzheimerin riskitesti

Scroll to Top