Valikko

Tulehdustesti verinäytteestä (SAA, CRP)

Tämä pikatestikasetti osoittaa akuuteille tulehdusreaktioille tyypillisten proteiinien CRP:n ja SAA:n pitoisuuksien nousun veressä. Näyte tehdään sormenpäästä otettavasta veritipasta. Tulos 5 minuutissa.

Jos tulehdusarvosi on merkittävästi koholla saatat tarvita antibioottihoitoa ja on aiheellista keskutella asiasta lääkärin kanssa.

Osasto: .

15,90 


    1 kpl

    3 kpl

    5 kpl

Kuvaus

Akuutin infektion seurauksena verenkiertoon vapautuvat SAA-proteiinit toimivat nopeana merkkiaineena tulehduksen havaitsemisessa jo muutama tunti tulehdusreaktion syntymisestä. Tavanomaisetkin tulehdukset aiheuttavat niiden pitoisuuden lisääntymisen tavalla, joka usein selvästi ylittää C-reaktiivisen proteiinin (CRP) pitoisuudessa havaittavan nousun. Onkin ehdotettu, että niveltulehdusten varhaisvaiheessa SAA kertoo paremmin taudin ärhäkkyydestä kuin CRP. SAA:n pitoisuus veressä on yhteydessä rasvakudoksen suhteelliseen määrään (Body Mass Index, BMI).

TESTAUSOHJE

 1. Aloita testaus vasta, kun kaikki tarvittavat reagenssit ja välineet ovat huonelämpöisiä (+ 15-30oC).
 2. Tee puskuriputkeen tarvittavat identifiointimerkinnät (jos testaat muiden kuin itsesi näytteitä) ja avaa korkki.
 3. Testaa sormenpääverinäyte heti.
 4. Täytä kapillaari näytteellä ja tyhjennä se puskuriputkeen tai lisää putkeen 10 µl näytettä mikropipetillä. Sulje putki ja ravistele sitä voimakkaasti 10 sekuntia.
 5. Anna näyteputken seistä rauhassa 1 min tasapainottumassa, jonka jälkeen laimentunut näyte on analysoitavissa heti tai 8 tunnin kuluessa.
 6. Ota testikasetti saumatusta foliopussistaan pöydälle ja käytä se testaukseen tunnin sisällä.
 7. Avaa näyteputki ja tiputa puskuriin laimentunutta näytettä kertakäyttöpipetillä 3 tippaa (n. 120 µl) testikasetin molempiin S-kaivoihin. Käynnistä ajastin tai katso aika kellosta.
 8. Anna värillisen nesterintaman rauhassa edetä pöydällä makaavassa kasetissa, kunnes tausta vaalenee ja punaruskeat viivat tulevat näkyviin.
 9. Katso tulos 5 min kuluttua (ei enää yli 10 min kuluttua) näytteen lisäämisestä S-kaivoihin ja tulkitse se seuraavasti molempien testien (SAA ja CRP) osalta erikseen:

*KAKSI VIIVAA (C JA T) = POSITIIVINENeli näyte sisältää kyseistä tulehdusreaktiosta kertovaa proteiinia (heikkokin T-viiva tulkitaan positiiviseksi)

*VAIN C-VIIVA = NEGATIIVINEN eli ei merkkiä tulehdusreaktiosta

*C-VIIVA PUUTTUU = MITÄTÖN; testi on jostain syystä epäonnistunut eikä tulosta saa tulkita mitenkään.

Lisätiedot

Tuotemäärä

3 kpl, 5 kpl, 1 kpl

Testerit.fi Asiakaspalvelu

)
  is typing...

  Voit olla meihin yhteydessä alla olevalla lomakkeella.

  Lähetä viesti Sulje
  EUR Euro