LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön
LAAJA VALIKOIMA LAADUKKAITA TERVEYSTESTEJÄ – niin koti- kuin ammattikäyttöön

Tippuritesti (1-20 henkilöä)

79,00 

Tippuri (Gonorrea) pikatestillä voi selvittää mahdollisen tippuritartunnan useammalta henkilöltä (max 20 hlö)

 • 20 kpl testejä
 • Testi soveltuu miehille ja naisille
 • CE-merkitty ammattilaiskäyttöön
 • Testi on helppokäyttöinen ja tulos näkyy 10 minuuttissa
 • Nopea ja anonyymi postitoimitus

Varasto loppu

Tippuritesti on helppo ja nopea tapa selvittää onko sinulla tulehdus. Tippuri on yleinen sukupuolitauti, joka tarttuu suojaamattomassa yhdynnässä. Taudin aiheuttava Neisseria gonorrhoeae-bakteeri voi infektoida myös muita kudoksia ja saada aikaan mm. vakavan kurkkukivun, peräsuolen tulehduksen sekä vaginan ja virtsateiden tulehduksen, joka virtsatessa aiheuttaa polttavaa kipua.

Naisilla ensimmäiset oireet ovat yleensä vaginan eritteet, virtsaamistarpeen lisääntyminen ja virtsaamisen epämukavuus. Bakteerin leviäminen munatorveen ja vatsaonteloon voi johtaa kuumeeseen ja koviin alavatsakipuihin. Naisilla tippuri on yleinen syy lantion tulehdustautiin, joka voi aiheuttaa sisäisiä paiseita, pitkäkestoista lantiokipua, kohdun ulkoisia raskauksia, munatorvivaurioita ja hedelmättömyyden. Miehillä esiintyy virtsankirvelyä ja eritettä virtsaputkesta.

Itämisaika miehillä on 2-5 vrk, naisilla 2-3 viikkoa.

Tuotteen sisältö

 • CE-merkitty ammattilaiskäyttöön
 • Paketti sisältää kaikki tarvittavat välineet 40 kertatestiin tippuritartunnan selvittämiseen naisille ja miehille. (huom. vain 1 puskuriliuospullo)
 • Käyttöohjeet

Tippuritesti ohje:

Anna testikasettien, reagenssien, kontrollien ja näytteiden tasapainottua huonelämpötilaan (15-30 oC) ennen testin aloittamista.

 • Ota testikasetti saumatusta foliopussistaan ja aseta se puhtaalle pöydälle.
 • Naiselta ota näyte kohdunkaulakanavasta. Poista ensin ylimääräinen lima näytteenottoalueelta pumpulitikulla ja heitä se roskiin. Työnnä näytteenottotikku syvälle kohdunkaulakanavaan, kunnes sen vanukärki on suurimmaksi osaksi näkymättömissä. Tippuribakteeri viihtyy pylväs- ja kuutioepiteelisolukossa, josta näyte tulee ottaa. Pyöräytä vanutukkoa 360 astetta samaan suuntaan (myötä tai vastapäivään) painaen sitä voimakkaasti kohdunkaulan seinämää vasten. Jätä näytteenottotikku paikalleen 15 sekunniksi ja vedä se sitten pois koskettamatta kohdunkaulan ulkopuolisia osia tai vaginaa. Älä käytä saliinia (0,9 % NaCl) missään työvaiheessa.
 • Aseta uutosputki putkitelineeseen ja lisää siihen 5 tippaa (300 µl) väritöntä reagenssia 1 (punainen korkki).
 • Aseta välittömästi naisen kohdunkaulakanavasta tai miehen virtsaputkesta otettu näytteenottotikku uutosputkeen ja uuta vanutukkoa puristelemalla putkea pohjasta ja pyöräyttämällä tikkua voimakkaasti liuoksessa vähintään 15 kertaa. Anna tikun sitten seistä rauhassa uutosputkessa 2 minuuttia.
 • Lisää uutosputkeen 4 tippaa (≈ 200 µl) reagenssia 2 (keltainen korkki), jolloin liuos putkessa samentuu. Purista jälleen putkea pohjasta ja pyöräyttele näytetikkua 15 kertaa, jona aikana liuos kirkastuu ja muuttuu vaalean vihreäksi tai sinisävyiseksi. Jos näytetikussa oli verta, liuos muuttuu keltaiseksi tai ruskeaksi. Anna tikun seistä rauhassa uutosputkessa 1 minuutti.
 • Vedä sitten näytetikku pois valuttaen neste näytetuposta mahdollisimman tarkkaan uutosputkeen painamalla ja pyörittämällä tuppoa putken sisäseinämää vasten sekä vetämällä se sitten ulos putkesta puristettuna putken seinämien väliin. Hävitä näytetikku. Sulje putki tippakorkilla.
 • Purista tippakorkilla suljetusta uutosputkesta 3 tippaa (≈ 100 µl) näytettä kasetin näytekaivoon S varoen ilmakuplien syntymistä. Käynnistä kello.

Tuloksen lukeminen

 • Anna punaisten vyöhykkeiden rauhassa muodostua. Lue tulos 10 min kuluttua (ei enää yli 30 min kuluttua).
  • Tulos on positiivinen, jos 10 min kuluttua selkeän kontrolliviivan (C-vyöhyke) alapuolella on heikkokin punasävyinen testiviiva T-vyöhykkeellä.
  • Kun T-viivaa ei synny, mutta C-viiva on selkeä, näyte ei sisältänyt todettavaa määrää tippuribakteeria.
  • Tulos on mitätön (invalid) ja testi epäonnistunut aina, kun C-viivaa ei näy.

Mieheltä ota näyte virtsaputkesta. Varmista, että virtsaamisesta on kulunut vähintään tunti. Työnnä näytteenottotikku 2-4 cm virtsaputkeen, pyöräytä 360 astetta samaan suuntaan, jätä paikalleen 10 sekunniksi ja vedä sitten pois. Älä käytä saliinia.

Lue myös blogikirjoitus aiheesta

Lisätietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivulta

 

Tämä tuote on CE-merkitty ja tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön. Testi on varustettu suomenkielisellä käyttöohjeella. On tärkeätä, että noudattaa ohjeita ja tulkitsee niitä oikein. Testejä ei ole tutkittu kotikäytössä.

 

Scroll to Top