Valikko

Sydäninfarktin pikatesti, 10 kpl

Pikatesti sydänifarktin selvittämiseksi sormenpääverinäytteestä.

(CE- merkitty ammattikäyttöön)

65,00 

Kuvaus

Sydäninfarkti voi alkaa yllättäen ilman minkäänlaisia ennakkomerkkejä. Sydäninfarktin tyypillinen oire on äkillinen, yli 20 minuuttia kestävä rintalastan alueelle painottuva, laajalla alueella tuntuva puristava kipu, joka voi säteillä olkavarsiin, leukaperiin ja jopa selkään. Lisäksi voi esiintyä muun muassa hengenahdistusta, voimattomuutta ja pahoinvointia. Sydäninfarkti voi myös johtaa suoraan sydämen kammiovärinään, josta seuraa sydänhalvaus ja usein äkkikuolema.

Sydäninfarkti vapauttaa verenkiertoon myoglobiinia (MYO), kreatiinikinaasia (CK-MB) ja sydänspesifistä troponiini I-proteiinia (cTNI).  Kohonneet myoglobiinipitoisuudet ovat todettavissa verenkierrossa 2-4 tuntia infarktista, saavuttavat maksiminsa 9-12 tunnissa ja palautuvat normaalitasolle 24-36 tunnissa. CK-MB on yksi kreatiinikinaasin kolmesta isoentsyymimuodosta ja osallistuu erityisesti sydänlihaksen aineenvaihduntaan. Infarktin jälkeen sen pitoisuus veressä kohoaa 3-8 tuntia oireista, saavuttaa maksiminsa 9-30 tunnissa ja palaa perustasolle 48-72 tunnissa. TNI on osa kolmen alayksikön (muut ovat TNT ja TNC) muodostamaa kompleksia, joka tropomyosiinin kanssa säätelee aktomyosiinin kalsiumista riippuvaa ATPaasiaktiivisuutta. Veren TNI-pitoisuus kohoaa 4-6 tunnissa sydänkipujen alkamisesta, mutta pysyy kohonneena 6-10 vrk.

MYO/CK-MB/TNI-pikatesin herkkyys myoglobiinille on 50 ng/ml, CK-MB:lle 5 ng/ml ja TNI:lle 0,5 ng/ml.

Paketissa on kaikki tarvittava 10 pikatestin tekemiseen. Huom. pakkauksessa on vain yksi puskuriliuospullo, joka riittää 10 testin tekemiseen.

MYO/CK-MB/TNI TESTAUSOHJE

Anna testikasettien, reagenssien, kontrollien ja näytteiden tasapainottua huoneläm-pötilaan (15-30 oC) ennen testin aloittamista.

 1. Ota testikasetti saumatusta foliopussista pöydälle ja annostele sen näytekaivoon S näytteeksi 2 tippaa (≈ 50 µl) sormenpääverinäytettä.
 2. Lisää näytekaivoon tippapullosta heti yksi tippa puskuriliuosta (≈ 40 µl).
 3. Anna näytteen imeytyä kapillaarivoimien vetämänä kasetin näyteikkunan läpi ja odota, kunnes tausta vaalenee ja punaiset vyöhykkeet muodostuvat. Lue tulos 10 min kuluttua (ei enää yli 20 min kuluttua) ja tulkitse se seuraavasti:
 • Tulos on kaikkien kolmen osalta negatiivinen, siis pitoisuus ei ylitä perustasoa, jos kasetissa näkyy vain yksi eli kontrolliviiva kohdassa C.
 • Tulos on positiivinen sen proteiinin osalta, eli pitoisuus on koholla, jonka kohdalla näkyy heikkokin punasävyinen viiva merkatulla vyöhykkeellä.
 • Tulos on mitätön (invalid) ja testi epäonnistunut aina, kun C-viivaa ei näy.

Lisätiedot

Paino 0.3 kg

Testerit.fi Asiakaspalvelu

)
  is typing...

  Voit olla meihin yhteydessä alla olevalla lomakkeella.

  Lähetä viesti Sulje
  EUR Euro