Valikko

Koiran parvovirustesti ulosteesta

Pikatesti sisältää kaikki tarvittavat välineet Koiran parvovirustartunnan selvittämiseksi.

Osasto: .

19,90 

Kuvaus

Parvovirus, CPV-2. Taudin oireet vaihtelevat lievästä vakavaan. Lievässä taudissa oireina on lievä ripuli ja ruokahalun heikkeneminen. Vakavassa infektiossa on eläimellä kuumetta, oksentelua, sen yleiskunto heikkenee, ja ripuli on veristä ja voi johtaa vakavaan kuivumiseen. Parvovirus leviää nopeasti, ja se on vaarallinen erityisesti pennuille sekä vanhoille ja yleiskunnoltaan heikoille koirille.  Taudin itämisaika on kolmesta kahdeksaan päivää. Parvovirus on hyvin kestävä ja voi säilyä tartuntakykyisenä sairaan koiran ulosteiden saastuttamassa ympäristössä pitkiä aikoja. Herkkiä tartunnalle ovat erityisesti dobermannit ja rottweilerit. Koiran parvovirus ei tartu ihmiseen. Taudille ei ole spesifistä hoitoa, mutta sitä vastaan on kehitetty rokote, jotka kuuluvat koiran perusrokotusohjelmaan.

TESTAUSOHJE

 1. Anna kaikkien reagenssien, tarvikkeiden ja näytteiden tasapainottua testauslämpötilaan (15-30 ⁰C) ennen testauksen aloittamista. Ota testikasetti foliopussistaan, aseta se makaamaan tasaiselle alustalle ja suorita testi heti tai tunnin sisällä.
 2. Ota uloste- tai oksennusnäyte pumpulitikulla. Ulostenäytteen voi ottaa myös koiran peräaukosta.
 3. Aseta näytetikku puskuriputkeen ja pyöritä sitä tehokkaasti näytteen uuttamiseksi puskuriin.
 4. Ota uutosputkesta näyte kertakäyttöpipetillä ja purista siitä 3 tippaa (n. 120 µl) testikasetin näytekuoppaan S. Käynnistä ajastin tai katso aika kellosta.
 5. Lue ja tulkitse tulos 5-10 min kuluttua (ei enää yli 10 min kuluttua):

*Kaksi viivaa (C ja T) = positiivinen (myös heikkokin T-viiva)

*Vain C-viiva = negatiivinen

*C-viiva puuttuu = mitätön, epäonnistunut, ei tulkittavissa (vaikka T-viiva näkyisikin)

Testerit.fi Asiakaspalvelu

)
  is typing...

  Voit olla meihin yhteydessä alla olevalla lomakkeella.

  Lähetä viesti Sulje
  EUR Euro