Valikko

Juomaveden bakteeritesti

Testaa veden laatu helposti itse

Testi kertoo, onko vedessä bakteereja esim. koliformisia bakteereja

Mikäli testi antaa positiivisen tuloksen, ota yhteyttä oman kuntasi ympäristötarkastajaan

 

268 kr

Kuvaus

 • Kaivoveden laatu pitäisi tutkia säännöllisesti 3-5 vuoden välein
 • Veden laatu tulee myös tutkia aina jos vedessä havaitaan oleellisia väri- tai hajumuutoksia.
 • Vesi ei välttämättä kelpaa juotavaksi, vaikka siinä ei olisikaan havaittavia väri- tai makuhaittoja, sillä useat aineet ja bakteerit eivät ole havaittavissa asitinvaraisesti.
 • Veden laatuun voivat vaikuttaa esimerkiksi sään ääri-ilmiöt, kuten rankkasateet ja niistä aiheutuva pinta- ja valumaveden tulvinta.

Veden testaaminen: Pullo on ilmatiiviisti ja steriilisti suljettu. Sen sisällä on kuivaa ja steriiliä elatusainetta, joka sisältää lihauutetta, peptonia, laktoosia, kaseiinin haimahydrolysaattia, proteoosipeptonia 3, dikaliumfosfaattia, monokaliumfosfaattia, NaCl, Na-lauryylisulfaattia ja bromkresolipurppuraa. Korkki avataan, vesinäyte lisätään, korkki suljetaan tiiviisti, elatusaine liuotetaan vesinäytteeseen ravistelemalla, pullon annetaan seistä huonelämmössä 2 vrk, jonka jälkeen pullossa olevan nesteen väri katsotaan.

Tulosten tarkastelu:  Jos väri ei tänä aikana ole muuttunut, vesi ei sisällä haitallisessa määrin bakteereja. Jos väri on muuttunut keltaoranssiksi tai keltaiseksi, vedessä on epäilyttävän paljon bakteereja, jotka voivat olla terveydelle haitallisia.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Testerit.fi Asiakaspalvelu

)
  is typing...

  Voit olla meihin yhteydessä alla olevalla lomakkeella.

  Lähetä viesti Sulje
  EUR Euro
  SEK Ruotsin kruunu SEK