Valikko

Hiivatulehdustesti (naiset), 10 kpl

Pikatestipakkaus sisältää kaiken testauksessa tarvittavan välineet hiivatulehduksen selvittämiseksi.

 

69,00 

Kuvaus

Candida albicans on suolistossa yleinen patogeeninen hiiva, joka ei pysty lisääntymään ihmiskehon ulkopuolella. Terveistä aikuisista 40-60 % sisältää ko. hiivaa ruuansulatuskanavassaan ja suussaan. Se on usein samaan ruokakuntaan kuuluvien perheenjäsenten yhteinen, vaaraton ja helposti kurissa pidettävä parasiitti, mutta voi muuttua patogeeniseksi immuunipuutoksesta kärsivillä henkilöillä, kuten HIV-potilailla. Se on yleisin hiivatyyppi, joka muodostaa biofilmiä ihmisen lääketieteellisiin implantteihin ja kudoksiin. Muutaman lähisukulaistyyppinsä kanssa se vastaa 50-90 %:sta ihmisten hiivatulehduksista. Koko elimistön kattavasta hiivatulehduksesta kärsivillä potilailla kuolleisuuden tautiin on raportoitu olevan jopa 40 %.

Huom. pakkaus sisältää vain yhden pullon uutospuskuriliuosta, joka riittää 10 testiin. (CE merkitty ammattilaisten käyttöön)

TESTAUSOHJE

 1. Aloita testaus vasta, kun kaikki tarvittavat reagenssit ja välineet ovat huonelämpöisiä (+ 15-30oC).
 2. Aseta uutosputki telineeseen ja lisää siihen 8 tippaa (450µl) uutospuskuria.
 3. Aseta penslenäytteen sisältävä vanutikku uutosputkeen ja sekoita voimakkaasti Vortexilla tai pyörittämällä näytetikkua putken seinämiä vasten ainakin 10 kertaa.
 4. Anna penslenäytteen liota uutosputkessa 1 min. Ota sitten vanutikku pois putkesta puristelemalla sitä putken seinämien välissä niin, että vähintään puolet puskurimäärästä jää putkeen. Liian vähäinen uutemäärä voi aiheuttaa väärän negatiivisen tuloksen.
 5. Hävitä näytteenottotikku turvallisuusohjeiden mukaan vaarallisena biojätteenä ja sulje uutosputki annostelukorkilla.
 6. Ota testikasetti foliopussistaan, aseta se pöydälle vaakatasoon ja suorita testaus tunnin sisällä.
 7. Purista uutosputkesta 3 tippaa (100µl) näytettä kasetin näytekaivoon välttäen ilmakuplien muodostumista.
 8. Anna värillisen nesterintaman rauhassa edetä kasetin havaintoikkunan yli odottaen, kunnes tausta vaalenee ja punaruskeat viivat tulevat esiin.
 9. Katso tulos 15 min kuluttua (ei enää yli 20 min kuluttua) näytteen lisäämisestä kasettiin ja tulkitse se seuraavasti:

*KAKSI VIIVAA (C JA T) = POSITIIVINENeli näyte sisältää Candida albicans-hiivaa (heikkokin T-viiva tulkitaan positiiviseksi)

*VAIN C-VIIVA = NEGATIIVINEN eli näyte ei sisällä ko. hiivaa.

*C-VIIVA PUUTTUU = MITÄTÖN; testi on jostain syystä epäonnistunut   eikä tulosta saa tulkita mitenkään.

Avainsanat tuotteelle , .

Testerit.fi Asiakaspalvelu

)
  is typing...

  Voit olla meihin yhteydessä alla olevalla lomakkeella.

  Lähetä viesti Sulje
  EUR Euro