Valikko

Huumetestit

Virtsatestillä tarkastetaan onko henkilö käyttänyt huumeita äskettäin tai lähiaikoina. Virtsatesti mittaa huumeista elimistössä muodostuneita ja elimistöön varastoituneita aineenvaihduntatuotteita. Virtsanäytteestä kertaluonteinenkin huumekokeilu säilyy vähintään puoli vuorokautta, joidenkin huumeiden osalta jopa yli viikon käytön jälkeen. Nopeasti häviäviä huumeita ovat esim. kokaiini ja amfetamiinit ja hitaasti häviäviä mm. opiaatit ja kannabis.

Viranomaiskäytössä tehdyt pikatestit jotka ovat antaneet positiivisen tuloksen on aina varmennettava laboratorioanalyysillä, joka huumeiden osalta on yleisesti massaspektrometriaan perustuva. Varmistuskoe tehdään samasta virtsanäytteestä, kuin pikatestikin. Sylkitestin osalta joudutaan ottamaan veri- tai virtsanäyte.

Yrityksissä tehtävät huumetestit. Työntekijälle ei saa tehdä mitään testejä ilman hänen suostumustaan. Työnhakuvaiheessa työnantaja voi kuitenkin edellyttää luotettavaa selvitystä siitä, että hakija ei käytä huumeita. Koska Suomessa mikään instanssi ei myönnä todistusta siitä, että ei käytä huumeita, ainoa vaihtoehto on suostuminen valvottuun huumetestiin. Ellei suostu, työnantajaa ei voi velvoittaa palkkaamaan ko. työnhakijaa. Monet yritykset pitävät paihteetöntä työssäoloa sekä työntekijän että asiakkaiden turvallisuuden kannalta välttämättömänä ja edellyttävät työsopimusta, jossa suostuminen määräaikaisiin huumetesteihin on selkeästi mainittu. Kieltäytyminen huumetestistä voi olla listattuna myös irtisanomisperusteisiin. Huumetestin voi asettaa myös palkkion tai erivapauksien saamisen ehdoksi. Esimerkiksi rehtori voi edellyttää oppilaalta negatiivista huumetestitulosta luokkaretkelle osallistumiselle.

Näytetään kaikki 11 tulosta

Testerit.fi Asiakaspalvelu

)
    is typing...

    Voit olla meihin yhteydessä alla olevalla lomakkeella.

    Lähetä viesti Sulje